- Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

- Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:- "Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Genel Başkanımıza yönelik provokatif suçlamalar, kendi ayıplarını örtme çabasından başka bir şey değildir"

TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Genel Başkanımıza yönelik provokatif suçlamalar, kendi ayıplarını örtme çabasından başka bir şey değildir." dedi.

Usluer, Mecliste, çoğunluğu kadın olan CHP'li milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, Karaman'daki cinsel istismar iddiasını anımsatarak, buna ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Razamanoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin ise reddedildiğine dikkati çekti.

Usluer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, söylediği sözlerin altında ezilmeye devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun kurtuluşu yoktur. Tarihe de bu bakan, bu kadın bakan, bu ayıpla geçecektir. Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır misali, bugün Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Genel Başkanımıza yönelik provokatif suçlamalar, kendi ayıplarını örtme çabasından başka bir şey değildir. Önüne yatmak, Türkçe'de bir deyimdir. Önüne yatmanın tam da karşılığı korumak ve kollamaktır. Anadolu'da bir söz vardır, 'Önüne yatarım, kurban olurum sana.' O demektir ki 'Ben sana o kadar bağlıyım ki ben seni o kadar çok seviyorum ki senin önüne hiçbir şeyi geçirmem, gerekirse ölürüm, gerekirse kendimi çiğnetirim ama senin önünde yatmaya devam ederim.' Bu deyim geçmişte, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından kullanıldı. Bir erkek, başka bir erkeğin önüne yatarım dediğinde söz nasıl ki bir cinsel anlam taşımıyorsa bugün bir makama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına kullanılan bu terime cinsiyetçi bir yaklaşımla bakmak, tam anlamıyla kendi ayıbıyla yüzleşmemek, özeleştiri yapmamaktır."

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kadın çalışanlarının, işten atılmakla tehdit edilerek, CHP Genel Merkezi önüne götürülüp burada kendilerine Kılıçdaroğlu aleyhinde slogan attırılmak istendiğini iddia eden Usluer, "İşte asıl ayıp budur. Kadını, aczini kullanarak kendine güç sağlama, bu ayıptır. Bu ayıbı bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı birilerine yaranmak için yapmıştır." dedi.

Bakan Ramazanoğlu'na, "Kemal Bey'in sözlerini çarpıtarak, kendinize rant elde etmeyi bırakın. Göreviniz olan ülke gerçekleriyle yüzleşin." diye seslenen Usluer, "Bizler, CHP'li milletvekilleri olarak hep birlikte, kadınıyla, erkeğiyle diyoruz ki yeter artık, yeter, kendinize gelin. Memleketi batırdınız, açın gözlerinizi." ifadesini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise "Genel Başkanımıza bu yapılanlar elbette ki bir suçu, tecavüzü örtme çabasıdır, bilinçli ve sistemli bir linç kampanyasıdır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.