Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
AKADDER Sözcüsü Sohbet:"CHP Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamalar açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir"- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç:"Kılıçdaroğlu, bu sözlerini ilerleyen yıllarda utançla hatırlayacaktır"

GAZİANTEP/KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Kadın ve Aile Derneği (AKADDER) üyeleri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini kınadı.

AKADDER Sözcüsü Hatice Sohbet, Bülbülzade Derneği'nin Karagöz Şubesi'nde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na ilişkin sarf ettiği ahlak dışı ithamları, tüm kadınlara yapılan bir hakaret olarak kabul ettiklerini söyledi.

Anamuhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamalarda bulunmasının üzüntü ve kaygı verici olduğunu kaydeden Sohbet, "Bir önceki grup toplantısında da Sayın Bakan'ın anneliğiyle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir. CHP Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamalar açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir." dedi.

En başta CHP'li kadınların bu ahlaksızlığa karşı tepki göstermesi gerektiğini savunarak, kadınlık onuruna yapılmış bu ahlak ve izan dışı saldırının hiçbir özrü olamayacağını vurgulayan Hatice Sohbet, "Özür, bu ahlaksızlığı ortadan kaldıramaz. Anamuhalefetin yapısına düşen ise siyaset kurumunu derhal bu lekeden temizlemesidir. Zira siyasetini çirkin iftiralar üzerine kuran bir başkan her kesimin zararınadır." diye konuştu.

- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Erkoç, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nu partisinin grup toplantısında Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı "hadsiz, haksız ve çirkin" sözlerini şiddetle kınadığını dile getirdi.

Tüm kadınlara hakaret eden Kılıçdaroğlu'nu milletin vicdanına havale ettiğini ifade eden Fatih Mehmet Erkoç, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini 'kendi içinin dışa vurması' olarak değerlendiriyor ve bu çirkin ifadelere ilişkin söylenebilecek tek sözün 'üslub-i beyan ayniyle insandır' olacağını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu, bu sözlerini ilerleyen yıllarda utançla hatırlayacaktır. Bu ifadelerin Kılıçdaroğlu'nun kendi ailesindeki ve CHP mensubu tüm kadınları da rahatsız ettiğini tahmin ediyorum. Bu sebeple CHP liderini Sayın Bakanımızdan ve tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.