Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:- "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanın işitmekten utanç duyacağı sözleri saygın bir milletvekiline, bir doktora, bir kadına, bir anneye hiç sıkılmadan söyleyerek bir kez daha siyasi ahlak seviyesini orta

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerine ilişkin, "Kılıçdaroğlu, insanın işitmekten utanç duyacağı sözleri saygın bir milletvekiline, bir doktora, bir kadına, bir anneye hiç sıkılmadan söyleyerek bir kez daha siyasi ahlak seviyesini ortaya sermiş ve asgari bir terbiye sınırını dahi gözetmediğini göstermiştir" ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Albayrak, Kılıçdaroğlu'nu, Ramazanoğlu'na ilişkin ifadeleri nedeniyle kınadığını belirtti.

Albayrak, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanın işitmekten utanç duyacağı sözleri saygın bir milletvekiline, bir doktora, bir kadına, bir anneye hiç sıkılmadan söyleyerek bir kez daha siyasi ahlak seviyesini ortaya sermiş ve asgari bir terbiye sınırını dahi gözetmediğini göstermiştir. Partisinin mensubu kadınlardan ve o konuşmayı ekranları başında izleyen kadınlardan utanmadığı her halinden belli olan Kılıçdaroğlu, daha sonra sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir hadsizlik örneği sergilemiştir. İşin daha üzücü olan yönü ise açıkça cinsiyetçi bir konformizm ile yapılan bu konuşmasına daha sonra 'Bir bakana kadın ya da erkek diye bakmak yanlıştır' sözleri ile sahip çıkan Kılıçdaroğlu adeta milletimizin aklı ve hassasiyetleri ile dalga geçmektedir."

Kılıçdaroğlu'nun yaklaşım ve üslubunun en çok CHP'li vatandaşları rahatsız ettiğini vurgulayan Albayrak, "Hiçbir erkek ya da kadın böyle kaba, nezaketsiz ve haysiyet yoksunu bir yaklaşıma muhatap olmamalıdır. Hiçbir kadının kişilik onuru, annelik yetkinliği ya da mesleki ciddiyeti siyaset malzemesi haline getirilmemelidir. Yazıktır ki, 2016 Türkiye’sinde bu üslubu takınan ve bundan rahatsızlık duymayan bir kişi anamuhalefet partisinin başındadır" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Albayrak, Kılıçdaroğlu'nun üslubunu seviyesiz ve yaklaşımını çirkin bulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu’nun, bu milletin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştığı, bu toplumun milli ve yerli ne kadar değeri varsa çiğneyerek, insanımızı birbirine düşürmeye çalıştığı açıktır. Oynadığı bu kirli oyunun bir parçası olarak şimdi de toplumdaki kadına gösterilen saygıyı ayaklar altına almaya ve kadınları istediği kutuplaşmanın parçası haline getirmeye çalışmaktadır. Kılıçdaroğlu’nu kullandığı tüm çirkin ifadeleri sebebiyle şiddetle kınıyorum, kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Kılıçdaroğlu'nu eğitimiyle, kariyeriyle, toplumsal hayata katkılarıyla saygı duyduğumuz Sayın Bakanımız Sema Ramazanoğlu'ndan özür dilemeye davet ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.