Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
KADEM Elazığ Temsilciliği üyelerince CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

ELAZIĞ (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Elazığ Temsilciliği üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Elazığ Adliyesi önünde bir araya gelen KADEM üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun 5 Nisan'daki grup toplantısında Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

KADEM Elazığ Temsilcisi Esra Soylu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin ahlak dışı ve izansız olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmadığını ifade eden Soylu, kadın bakandan bahsedilirken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız ithamda bulunulmasının, ülkenin siyasi tarihinde benzerine rastlanmamış bir seviyesizlik olduğunu savundu.

Bir kadın siyasetçiye yönelik sarf edilen "cinsiyetçi ve ahlaksız" sözlere tepki göstermek ve bu tür söylemlere "Dur" demek için Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

''Toplumsal ayrışmayı körükleyen her türlü söylemin üretilmesi ve yayılması toplumsal ve siyasal barış açısından oldukça tehlikelidir. İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret söylemine varan bu şiddet yüklü politik dil, bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Bu düşünceyle kadınlar olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi ve ahlaksız politik dili reddediyoruz. Kamuoyunu toplumsal ve insani değerlerimize sahip çıkmaya, insanlık onurunu korumak için çaba göstermeye davet ediyoruz.''

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.