Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde "yıkım" protestosu

Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde "yıkım" protestosu
İzmir'in Urla ilçesinden gelen aileler, CHP'li belediye tarafından mahkeme kararı olmadan evlerinin yıkıldığı iddiasıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde protesto gösterisi yaptı

ANKARA (AA) - İzmir'in Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi'nden gelen vatandaşlar, belediye tarafından mahkeme kararı olmadan evlerinin yıkıldığı iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balgat'taki evinin önünde protesto gösterisi düzenledi.

Kılıçdaroğlu'nun oturduğu binanın karşısındaki parkta toplanan aileler, evlerinin yıkılmasını protesto için çeşitli pankartlar açtı.

Tepkilerini dile getiren bazı protestocular, "Tek bir vatandaşı aç olursa, tek bir vatandaşı gözü yaşlı yatağa girerse Kılıçdaroğlu'nun içi sızlıyordu. Şimdi nerede Kılıçdaroğlu? Biz Kılıçdaroğlu'na oy verdiğimiz için gavur olduk, böyle ortada bırakılmak içinmiş" diye bağırdı.

Evleri yıkılan vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Yusuf Altun, "15 gün önce evim var" diyen 74 ailenin, bugün sokaklarda yattığını söyledi.

Altun, "CHP'li Urla Belediye Başkanı, 74 yoksul ailenin evlerini başlarına yıkmıştır. Merhamet duygusundan uzak olanlar, bu yoksul 74 ailenin evlerini yıkıp, eşyalarını dışarı atmakta bir an olsun tereddüt etmemişlerdir" ifadelerini kullandı.

Yasalara uygun olarak, üzerinde ev yapmak koşuluyla Balıklıova muhtarından toprakları kiraladıklarını savunan Altun, "Kendi imkanlarımızla yaptığımız evlerin yıllık kiralarını düzenli ödedik. 30 yıl önce sazlık ve bataklık olan bu yerleri yaşanılır hale getirdik" diye konuştu.

Belediye seçimlerinde Balıklıova'nın mahalle olmasına çok sevindiklerini ve daha iyi hizmet alacaklarını düşündüklerini anlatan Altun, "Urla Belediye Başkanından hizmet beklerken, o ilk iş olarak evlerimizi yıktı. Danıştaydan yıkım kararı olan yerleri yıkamayanlar, kendilerine ve yakınlarına ait kaçak binalara dokunamayanlar, 74 yoksul insanın evini yıkmada zamanla yarıştılar" dedi.

Urla Belediyesi encümen kararının iptali için dava açtıklarını, sorunlarını aktarabilmek için CHP İzmir il binası önünde 3 gün 3 gece yattıklarını dile getiren Altun, üçüncü günün sonunda CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın "Danıştaydan karar gelene, hukuksal süreç bitene kadar Balıklıova'daki evler tahliye edilmeyecek ve yıkılmayacaktır. Bu sözler Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözüdür" ifadesini kullandığını öne sürdü.

Mahkeme kararı olmadan, bu söze rağmen evlerin yıkıldığını kaydeden Altun, Kılıçdaroğlu ile görüşmek için evinin önüne geldiklerini belirtti.

İstanbul'da programı bulunan Kılıçdaroğlu ise havaalanına gitmek üzere öğle saatlerinde evinin garajından makam aracıyla ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.