Kılıçdaroğlu'nun "gizli protokol" itirafı ortalığı fena karıştırdı: "Açıklamak değil açıklamamak namussuzluktur!"

Kılıçdaroğlu'nun "gizli protokol" itirafı ortalığı fena karıştırdı: "Açıklamak değil açıklamamak namussuzluktur!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti sözcüsü Faik Öztrak'ın yalanladığı, Ümit Özdağ ile imzaladıkları gizli protokolü itiraf etmesi sonrası ortalık karıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Ümit Özdağ ile imzaladıkları protokole ilişkin, "Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür." dedi.

Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

ÜMİT ÖZDAĞ'A "NAMUS" GÖNDERMESİ

Kılıçdaroğlu, "Ümit Özdağ ile aranızda yaptığınız özel bir protokol var mı?" sorusuna, "Var" karşılığını verdi.

Protokolde Özdağ'a İçişleri Bakanlığı dahil iki bakanlık sözü verip vermediği sorulan Kılıçdaroğlu, "O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil. Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta." cevabını verdi.

FAİK ÖZTRAK YALANLAMIŞTI MEĞER HİÇ BİR ŞEYDEN HABERİ YOKMUŞ!

Kılıçdaroğlu'nun gizli protokolden haberi olmadığını ifade ettiği CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ümit Özdağ'ın "3 bakanlık+ Mit müsteşarlığı" şeklinde anlaştıkları açıklamalarını yalanlamıştı. Öztrak, "Zafer Partisi ile kamuoyuna açıklanan bir protokol yapıldı. İki protokolde de İçişleri Bakanlığı ve MİT ile ilgili bir madde yer almadı" diye konuşmuştu.

İYİ PARTİLİLERDEN SERT TEPKİ: "ANKARA'NIN KARANLIK DEHLİZLERİNDE..."

Kılıçdaroğlu'nun protokolü doğrular nitelikteki konuşması ise seçim dönemi ittifak yaptığı İYİ Partilileri fena kızdırdı.

Milletvekili Turhan Çömez sosyal medyadan hesabından, "Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o Ankara'nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın @kilicdarogluk?" paylaşımı yaptı.

0x0-kemal-kilicdaroglu-ve-umit-ozdag-arasindaki-gizli-protokol-7li-koalisyonun-ortaklarini-cilgina-cevirdi-turhan-1689924715811.jpg

BİR TEPKİ DE KÜÇÜK ORTAK GELECEK'TEN: "İYİ Kİ OLMAMIŞ!"

Kılıçdaroğlu'nun protokolü masanın küçük ortaklarını da kızdırdı. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "Başka hiçbir söz ya da açıklama seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sn. Kılıçdaroğlu! Ben ve benim gibi sırf bu ülkeye demokrasi, hukuk ve eşitlik gelsin diye gecesini gündüzüne katan binlerce insana büyük bir teselli bahşettiniz! İyi ki olmamış!"

0x0-kemal-kilicdaroglu-ve-umit-ozdag-arasindaki-gizli-protokol-7li-koalisyonun-ortaklarini-cilgina-cevirdi-turhan-1689924719737.jpg

MEHMET SEVİGEN'DEN ÇOK SERT TEPKİ: "AÇIKLAMAK DEĞİL AÇIKLAMAMAK NAMUSSUZLUKTUR!"

CHP liderinin bu açıklamalarına peş peşe tepkiler geldi. Eski CHP'li Sevigen, katıldığı CNN TÜRK canlı yayınında "Utanması lazım bir insanın. Ümit Özdağ ile olan protokole o bizim aramızdaki namusumuz diyor. Onu açıklamamak namustur diyor, asıl açıklamamak namussuzluktur. " dedi.

"SOKAĞA ÇIKAMIYOR"

Sevigen şunları söyledi: "Siyasi partiden çıktık Magazin olduk artık. Kasetlerle anılan parti haline geldik. Dün Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümüydü, CHP o çizgiden bugün ne çizgiye geliyor. FETÖ taktiği deniyor ya, Allah sonumuzu hayretsin. Muhalefet yok, lider mi var başkan mı var? Baykal, bize yüzde 10 ihanet kotası koyun, derdi. Özel, Kemal Bey'in vekili. En büyük ihanet odur. Siz bana emanet verdiniz, teslim ediyorum diyebilmeli. Kim sızdırırsa sızdırsın, mühim olan sızdırılması değil. Genel başkana utanmaz diyemiyorum, utanması lazım bir insanın. Ümit Özdağ ile olan protokole o bizim aramızdaki namusumuz diyor. Yükselen ırkçı bir parti ile protokol yapıyor, onu açıklamamak namustur diyor, asıl açıklamamak namussuzluktur. Böyle bir genel başkan olur mu.?"

64ba390f4e3fe01ca8ef9d1f.webp

"CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE BİR GENEL BAŞKAN GELMEMİŞTİR"

Cumhuriyet tarihinde böyle bir genel başkan gelmemiştir. Ne sorulsa ‘buna cevap yok’ diyor. Böyle bir genel başkan olur mu? Bu toplantının amacı, Ekrem Bey hem genel başkan olayım, hem belediye başkanı olayım diyor. Toplantı yapabilirler ama Özel kendi vekili. Ekrem Bey, Kemal Bey’i temsil etmiyor, Özel Kemal Bey’ temsil ediyor. Kemal Bey hak ediyor bunu, Kemal bey bize ihanet etti. Adalet gelip çatıyor. Kemal bey sokağa çıkamıyor. Milletin karşısına çıkamazsanız ölürsünüz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.