Kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiası

Kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiası
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:- "(Bakan Bozdağ'ın 'Seçimlerde, vatandaşların kimlik bilgileri, partilerle bugünkü usül ve yöntemle paylaşılmayacak' açıklaması) Bu bir seçim veya referandum hazırlığı. Bundan dolayı da partiler bu denetleme ve denge

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Yüksek Seçim Kurulu, bundan sonraki seçimlerde vatandaşlarımızın kimlik bilgilerini herhangi bir siyasi partiyle bugünkü usül ve yöntemle paylaşmayacak" açıklamasına ilişkin, "Bu bir seçim veya referandum hazırlığı. Bundan dolayı da partiler bu denetleme ve denge mekanizmasının dışına itilmeye çalışılıyor. Şunu bilsinler ki demokrasisi oturmuş, içselleşmiş dünyanın hiçbir ülkesinde, siyasi partilerin bu denetleme mekanizmaları ortadan kaldırılamaz. Kaldırıldığı zaman orada demokratik bir sistemin olmadığı herkes tarafından tescillenir." değerlendirmesinde bulundu.

Aksünger, parti genel merkezinde, Türk vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bu bilgilerin Yüksek Seçim Kurulu, Adalet Bakanlığı, MİT, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı da dahil birçok kurumda bulunduğunu, seçimlerde muhtarlıkların askı listelerine asıldığını belirten Aksünger, söz konusu bilgilerin, siyasi partilerden çıkma olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Sızdırılan bilgilerin 2009 öncesine ait veriler olduğunu ifade eden Aksünger, siyasi partilerin, vatandaşların kimlik bilgilerini seçimlerde denetim yapmak üzere kullandığını anlattı. Aksünger, şöyle konuştu:

"Bu bir seçim veya referandum hazırlığı. Bundan dolayı da partiler bu denetleme ve denge mekanizmasının dışına itilmeye çalışılıyor. Yaşadığımız en büyük sorun, bugün bir parti devleti olmaya gitme sorunu. Şunu bilsinler ki demokrasisi oturmuş, içselleşmiş dünyanın hiçbir ülkesinde siyasi partilerin bu denetleme mekanizmaları ortadan kaldırılamaz. Kaldırıldığı zaman orada demokratik bir sistemin olmadığı herkes tarafından tescillenir. Burada hedef CHP. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde bir tek CHP denge denetlemede çok küçük hatalarla çalıştı. Çok büyük itirazlarımız olmadı seçimle ilgili. Neden? Çünkü YSK'nın kendi sisteminin benzerini biz burada koyduk. Ciddi bir denge denetleme sistemi ortaya koyduk. AKP bundan rahatsız oldu. Şunu bilsinler ki biz sonuna kadar bu konunun arkasında olacağız. Kimse siyasi partileri bu işin içerisindeki denge denetleme sisteminin dışına aktaramaz."

Aksünger, "Bu veriler olmazsa, seçimlerde denetimi nasıl sağlayacaksınız?" sorusuna "Adalet Bakanı bunu söylüyorsa kendi partisine de bakması lazım. Kendi partisi bu denetlemeyi nasıl yapacak açıklaması lazım. Parti devleti meselesine güvendiklerinden dolayı, bununla ilgili konuyu, buraya getirmeye çalışıyorlar." yanıtını verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.