Ali Dutal

Ali Dutal

KİMSE DOMUZ ETİ YEMEDİM DİYEMEZ

KİMSE DOMUZ ETİ YEMEDİM DİYEMEZ

Abartılı bir başlık gibi görünse de ülkemizde yaşanan domuz gerçeği dikkate alındığında hiçte abartılı değil. İnancımızın gereği birbirimizi ikaz etmek mecburiyetindeyiz. Önemli bir sorunla karşı karşıyayız. 

Yaşanan bu sorunun ülkemizin yaşadığı güvenlik sorunu kadar hatta daha fazla önemli olduğuna inanıyorum.

Bilindiği gibi domuz,  “Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et Ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği” ne göre kasaplık hayvanlar içerisinde yer almaktadır.

Tebliğ Madde4-(1):  a) Kasaplık hayvan: Büyükbaş, küçükbaş hayvanlar ve diğer kasaplık hayvanları; b) Büyükbaş hayvan: Sığır, manda ve deveyi;  c) Küçükbaş hayvan: Koyun ve keçiyi;  ç) Diğer kasaplık hayvanlar: Domuz, yaban domuzu, at ve tavşanı,

Yani, domuz yetiştirmek, etini satmak kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede serbesttir. Öyle olunca lokantalarımızda pişirilip yenilmek üzere sunulmasında bir sakınca yoktur. Domuz eti:

1-Kesin olarak HARAM;

Yüce Rabb’imiz “Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah’tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara) buyurmaktadır.

Peygamber Efendimiz(sav); “Şüphesiz Allah ve Rasûlü şarabın, ölü hayvan etinin, domuzun ve putların alım-satımını haram kılmıştır.” (Buhârî) buyurmaktadır.

Domuz eti sadece bizim dinimizde değil; diğer dinlerde de yasaktır. Tevrat’ta; “… ve domuz… çünkü tırnaklıdır, fakat geviş getirmez. O size murdardır, bunların etinden yemeyeceksiniz ve leşlerine dokunmayacaksınız.” (Tesniye,14/8)

İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz'ın hazırladığı ‘Türkiye'de Domuz Gerçeği' adlı kitabında “İsrail'de domuz eti satımı kanunen yasak. İsrail'de domuz eti satarken yakalanan bir kişiye 12 ile 16 yıl arasında hapis cezası veriliyor” denilmektedir.

Ne kadar düşündürücü ve acıtıcı; yüzde 99’unun kendini Müslüman olarak tanımladığı ülkemizde domuz eti kasaplık et kategorisindedir.

2-Kesin olarak ZARARLI;

Domuz etinin zararları, haram kabul edilmeyen ve tüketilen ülkelerde bile ortaya konulmaktadır.

Bir proje kapsamında Almanya’nın Berlin şehrinde bir okulu ziyaret ettik. Okulda yemek verileceği söylenince domuz eti endişemi dile getirdim. Rehberimiz “Hocam yemekte domuz eti olmaz” deyince ben de, “yağının kullanılabileceğini” söyledim. O da “domuz yağı zararlı olduğu için okullarda yasak” dedi.

Elin gavuru okullarında domuz yağını yasaklıyor Müslüman bir ülke olan ülkemizde domuz etinin her şeyi serbest! Bugün domuz etinin zararları sayılmakla bitmez. Tıp, insana en çok zarar veren ve hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu tespit etmiştir.

Alkollü içkilerde haram ve zararlı diyebilirsiniz. Doğru; doğru olmakla birlikte aynı şey değil. İçki içmeyen bir kişi içki içilen bir yere girmediği gibi içki de satın almaz.

Ancak, herkes lokantaya girip et yemekleri yer ve kasaptan et alır. Et yediği lokantaya yediği etin ne eti olduğunu sormaz, sorma ihtiyacı da duymaz.

Aynı şekilde kasaptan et alırken aldığı etin sığır etimi yoksa domuz etimi olduğunu bilmez ve sorma ihtiyacı da duymaz.

Bilmediğimiz lokantalarda et yemekleri yememeye ve bilmediğimiz güvenmediğimiz kasaplardan et almamaya çok çok dikkat etmeliyiz.

Domuzun eti zararlı olduğu gibi canlısı da çok muzırdır. Taş, demir gibi sert cisimlerin dışında her şeyi yer; yediği yetmediği gibi bir de yediği yeri talan eder. Her türlü necaseti yiyen pis bir hayvandır.

Ne kadar doğru yanlış bilemem; ancak, “domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin zayıfladığı, namusunu kıskanmadığı tespit edildiği” söylenmektedir.

İddialara göre, Türkiye'de yılda bir milyon civarında domuz üretilip et, salam, sosis gibi farklı türevlerde piyasaya sürülüyor.

Bir ülkede tüketilen etin neredeyse yarısı kadar piyasaya domuz eti ve türevleri sürülüyorsa HİÇ KİMSE DOMUZ ETİ YEMEDİM diyemez.

Domuzun yetiştirilmesin yasaklanması ve etinin kasaplık et kategorisinden çıkarılması için her Müslüman mücadele etmek zorundadır.


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR