Kırım’da İnsanlık Dışı Muamele Yapıldı

Kırım’da İnsanlık Dışı Muamele Yapıldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan 18 Mayıs 1944 Kırım Türklerinin sürgünün yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan 18 Mayıs 1944 Kırım Türklerinin sürgünün yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Türk milletinin insanlığın yüz akı olmuş, nerede bir zulüm varsa zalimi kahretmiş necip bir millet olduğunu söyleyen Karaarslan şunları söyledi: “Bundan tam 77 yıl önce 18 Mayıs 1944 gecesi Kırım Tatarları tarihî yurtları Kırım’dan insanlık dışı bir muamele ile hayvan vagonlarına istif edilerek Sibirya ve Türkistan çöllerine sürgüne gönderilmiştir. Sovyet rejimi tarafından sürgüne gönderilen 400 bin civarında Kırım Tatarının yarısı 22 gün süren sürgün yolculuk ve sonrasındaki birkaç ay içinde soğuk, hastalık ve açlıktan hayatlarını kaybederek şehit olmuştur. Kırım; Küçük Kaynarca Antlaşmasından bu tarafa geçen 247 yıldır mahzun ve mazlumdur. Kırım Türklüğü varlık ve birlik yolunda birçok badireyi atlatmış, eziyetlere dayanmış, işkencelere katlanmış; sonuç itibariyle kimliğini, inançlarını ve tarihî mevcudiyetini korumuştur. Kırım’ın Türklüğü, Kırım’ın dirliği, Kırım Türklüğünün birliği kaderimizdir, kavlimizdir ve kadim bir yeminimizin gereğidir. Sürgün esnasında açlıktan ve hastalıktan hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, anavatan Kırım'a dönme mücadelesi veren kardeşlerimize muvaffakiyet diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.