Kırmızı et üretimi tahminleri açıklandı

Kırmızı et üretimi tahminleri açıklandı
TÜİK, yılın üçüncü çeyreğinde toplam kırmızı et üretiminin 202 bin 530 ton olarak tahmin edildiğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 7,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,9 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi III. Çeyrek döneminde 202 bin 530 ton olarak tahmin edildi   Sığır Eti üretimi 175 bin 353 ton olarak tahmin edildi. Sığır Eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 7,6, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,4 oranında azaldı.   Koyun Eti üretimi 21 bin 631 ton olarak tahmin edildi. Koyun Eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 7,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18,1 oranında azaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.