Kırşehir'de üniversite-kamu-sanayi işbirliği çalışmaları

Kırşehir'de üniversite-kamu-sanayi işbirliği çalışmaları
AEÜ, KOSGEB ve AHİKA temsilcileri, işbirliği çalışmaları kapsamında teknoloji üretebilecek kapasitedeki fabrikaları ziyaret etti

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve KOSGEB Kırşehir İl Müdürlüğü temsilcilerinin, üniversite-kamu-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında Kırşehir'deki sanayi kuruluşlarını ziyaret ettiği bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, oluşturulan işbirliği çalışma grubunun çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiği ifade edildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Üniversite-Sanayi İşbirliği Stratejisi" hazırladığına işaret edilen açıklamada, gelişmiş ülkelerin inovasyonu teşvik etmek, rekabetçiliği güçlendirmek ve ekonomik büyümeyi hızlandırmak amacıyla kamu yatırımlarını araştırma ve geliştirme için kullandığına vurgu yapıldı.

Kırşehir'de üniversite, kamu ve sanayi işbirliğinin hedeflendiği dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çalışma grubu kamu, üniversite sanayi işbirliği kapsamında ilimizde bulunan Oralsan Makine Sanayi, Işıklar Çemaş Döküm Sanayi, Eraslan Güneş Enerji Sistemleri, Uygurlar Makine ve Özsarılar Sanayi firmaları ziyaret edildi. Ziyarete, AEÜ temsilci Yrd. Doç. Dr. Erol Albayrak, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Süleyman Aslan, KOSGEB İl Müdürü Hasan Akgümüş ve AHİKA Kırşehir temsilcisi Gökhan Gömcü katıldı."

Açıklamada, teknoloji üretebilecek firmalara yapılan ziyaretlerle AR-GE, teknoloji geliştirme, üretim geliştirme gibi proje çalışmaları için firmalardaki temsilciler ve akademisyenlerle alt yapı oluşturulmasının amaçlandığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.