Kırşehirli şehir aileleri Konya'yı gezdi

Kırşehirli şehir aileleri Konya'yı gezdi
Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği, Konya'da kapsamlı bir kültürel gezi düzenledi.

Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği, şehit ailelerinin moral bulması ve kaynaşması amacıyla Konya'ya kültürel ve manevi içerikli bir gezi düzenledi.

İHA'nın haberine göre; Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği, şehit ailelerinin moral ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla Konya'da kapsamlı bir kültürel gezi düzenledi. Dernek Başkanı Yunus Erdoğdu öncülüğünde gerçekleştirilen programa dernek üyeleri ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.

iha-20250701aw487765-6-t.jpg

Şehit aileleri rehber Ayşenur Yazıcıoğlu eşliğinde Konya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Mevlana Müzesi'ne geçen şehit aileleri, Mevlana Celaleddin Rumi'nin türbesini ziyaret ederek manevi atmosferi yaşadı. Müze içerisindeki Mesnevi, Divan-ı Kebir gibi eserlerin orijinal nüshaları ve sema kültürünü yansıtan bölümleri gezen katılımcılar, rehberin bilgilendirme sunumunun ardından dualar ederek ziyaretlerini tamamladı.

iha-20250701aw487765-3-t.jpg

Dernek Başkanı Yunus Erdoğdu, "Şehit aileleri yaşadıkları ortamların dışına çıkarak daima huzur buluyor. Bizlerde dernek çatısı altında ailelerimizi cennet vatanımızın her köşesinde organize ettiğimiz gezilerle kaynaştırma ya ve yaşadıkları acıları unutturmaya çalışıyoruz" dedi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.