"Kış Üşütür Kardeşlik Isıtır" Kampanyası

"Kış Üşütür Kardeşlik Isıtır" Kampanyası
Siverek-Der tarafından temin edilen yardım malzemelerini Halep'ten tahliye edilen Suriyelilere ulaştıracak 3 tır yola çıktı

 Davet ve Kardeşlik Vakfı Siverek Temsilciliği (Siverek-Der) tarafından başlatılan "Kış Üşütür Kardeşlik Isıtır" kampanyası çerçevesinde toplanan 3 tır yardım malzemesi, Şanlıurfa'dan, Halep'ten tahliye edilen Suriyeliler için gönderildi.

Eski şehirlerarası otogarda düzenlenen törende, gıda ve battaniyelerden oluşan yardım malzemeleri tırlara yüklendi. Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarından ardından yardım malzemelerini taşıyan 3 tır yola çıktı.

Siverek-Der yöneticisi Hacı Lale, yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan insani dramın bir an önce sona ermesini diledi.

Yaşanan savaştan en çok kadın ve çocukların etkilendiğine işaret eden Lale, şunları söyledi:

"Siverek-Der olarak yüz yılı aşkındır bölgemizde yaşanan acının sona ermesi, akan gözyaşının dinmesi, annelerin feryadının son bulması için insanımızın umudu olmayı bir ilke edindik. Yaptığımız ve yapacağımız yardım faaliyetlerinde mağdura kimliğini, mazluma dinini sormamayı ilke edinerek, özgür bir dünyanın tesisi için adaletin ve insanca yaşamın gerçekleşmesini hedefleyerek yola çıktık. Özgürlüğün esaret, adaletin zulümle sıkça yer değiştirdiği dünyamızda bu sorumluluğun mutlaka yerine getirilmesi gerekirdi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.