Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı

Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı
Adalet Bakanı Bozdağ:-"Yargının hızlandırılmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde birkaç paketi parlamentoya sunacağız"-"Bugün itibariyle bin 300 Suriyeli cezaevlerinde"

TBMM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önümüzdeki günlerde, yargının hızlandırılması kapsamında iş yükünü azaltacak birkaç paketi Meclis'e sunacaklarını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Adalet Bakanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü sınavına bakanlık olarak müdahalelerinin olmadığını söyledi.

Bozdağ, bugün itibariyle bin 300 Suriyelinin tutuklu ve hükümlü olarak cezaevlerinde olduğu bilgisini verdi.

Yargının hızlandırılmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde, iş yükünü azaltacak birkaç paketi Meclis'e sunacaklarını bildiren Bozdağ, arabuluculuk müessesesinin kapsamını ve etkinliğini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

İş uyuşmazlıklarının da arabuluculuğa daha fazla aktarılması çalışmasının devam ettiğini dile getiren Bozdağ, yargıda zaman yönetimi projesini faaliyete geçireceklerini, vatandaşlara davanın ne zaman biteceğine ilişkin belge verileceğini, böylece hakim ve savcıların kamuoyuna karşı davayı zamanında bitirme taahhüdüne gireceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.