Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı

Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı
TBMM Başkanvekili Aydın:- "Kürtler ile PKK'yı özdeşleştirmek en çok da Kürtlere yapılan bir haksızlıktır, zulümdür. Kürtlere en çok zararı PKK terör örgütü vermiştir. PKK terör örgütünü lanetlemek zorundayız"

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Kürtler ile PKK'yı özdeşleştirmek en çok da Kürtlere yapılan bir haksızlıktır, zulümdür. Kürtlere en çok zararı PKK terör örgütü vermiştir. PKK terör örgütünü lanetlemek zorundayız." dedi.

TBMM Genel Kurulunda Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine 27. Madde üzerinde devam ediliyor.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta çoğunlukla Alevi vatandaşların yaşadığı 7 köyün ortasındaki bölgeye, sığınmacılara yönelik bir Afet Ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kampı yapılmak istendiğini ileri sürdü.

Bölge halkının kampı istemediğini, ancak yetkililerce baskı altına alındıklarını belirten Toğrul, 16 muhtarın kamp yapılmaması yönünde imza verdikleri alanın ayrıca birinci sınıf tarım arazisi olduğunu kaydetti.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da hukuki düzenlemelerde istisnanın esas hükme aykırı olmaması gerektiğini belirterek, söz konusu yasa tasarısının bireyi korumak için özel sektöre kısıtlamalar getirirken, devlet kuruluşları bu kısıtlamalardan istisna tutulmasını doğru bulmadıklarını bildirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yasanın bazı hükümlerinin anayasaya aykırı iddiasında bulunarak, söz konusu yasanın en önemli maddesinin istisna hükümlerinin yer aldığı 28. Madde olduğunu belirtti.

Havutça, "Bu kadar istisna koyduktan sonra bu kanun hangi veriyi nerede koruyacak. Bu istisnalardan sonra bu yasanın hiçbir hükmü yoktur. Bu yasa, kişisel verileri korumak gibi bir sonuç doğurmaz. Bu yasa bu haliyle kişisel verileri koruyamama yasasıdır." dedi.

- Hacettepe Üniversitesindeki olaylar

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal da yılbaşından bu yana 154 asker ve polisin şehit edildiğini anımsatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Haberal, Hacettepe Üniversitesinde yaşanan olaylarda bölücü terör örgütü mensuplarının milliyetçi, bayrağını seven öğrencilere saldırdığını, darp ettiğini anlattı.

Milliyetçi, bayrağını, ülkesini seven öğrencilerin yalnız olmadığını vurgulayan Haberal, bölücü terör örgütünün Çözüm Süreci'nde üniversitelerde örgütlendiğini iddia etti.

AK Parti iktidarının bu duruma sessiz kaldığını savunan Haberal'ın sözleri üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da üniversitelerde ajanlar ve provokatörlerin kol gezdiğini belirterek, "Vatansever tüm gençlerden, yurtsever tüm gençlerden hiçbir menşei ayrımı yapmadan üniversiteleri karıştırmak suretiyle Türkiye'yi karıştırmak hesabı yapan ajan ve provokatörlere alet olmamalarını istiyorum." dedi.

CHP milletvekillerinin Hacettepe Üniversitesine gittiklerini aktaran Altay, "CHP'li gençlerle ülkücülerin kavga ettiğine yönelik bize gelen duyum tetkik edilmiş, olayın tam öyle olmadığı anlaşılmakla beraber, arada kalan CHP'li birkaç gençlik kolu üyemiz de darp edilmiştir, bıçaklanmıştır. Olay budur, bundan ibarettir. CHP'nin vatanseverliğini, bayrakseverliğini sorgulamak bu kürsüden kimsenin haddi değildir." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Türkiye'nin terör örgütünün saldırıları altında olduğunu anımsatarak, üniversitelerdeki bölücü terör örgütü mensuplarının durumuna dikkati çekti.

Akçay, "AK Parti hükümetinin üniversitelerdeki olaylarla ilgili hassasiyeti yok, rektörler de hükümet frekansından gitmektedir." ifadelerini kullandı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise parti olarak üniversitelerde yaşanan olaylarla ilgili her gün onlarca telefon aldıklarını, çok sayıda Kürt öğrencinin farklı üniversitelerde gözaltına alındığını savundu.

Kürt öğrencilere yönelik linç, öldürme teşebbüsleri, eve hapsetme olayları yaşandığını iddia eden Beştaş, "Herkesin öğrenin görme hakkı vardır. Bütün Kürt öğrencilerini terör yaftasıyla yaftalamayı kınadığımızı ifade ediyorum." diye konuştu.

Beştaş, sözleri üzerine kendisine tepki gösteren MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ile tartıştı. Tartışmanın ardından yerinden söz alan Beştaş, Adan'ın "onlar Kürt değil, PKK'lı" dediğini iddia etti.

MHP'li Adan da Beştaş'ın "Kürtler öldürülüyor" ifadesinin Türklere, Türk devletine bir hakaret olduğunu belirterek, "Burada oturan bakan bir Kürt. 'Kürtler öldürülüyor' ifadesi ayrılıkçı, ırkçı, terör örgütünün ifadesidir. Dün Cizre'de Kürt vatandaşlarımız HDP'li milletvekillerini kovdular, onları kutluyorum. PKK'lılar döktükleri kanda boğulacak, PKK'lıları Kürtler o kanda boğacak." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da yaşanan tartışma üzerine, Kürtlerin hiç kimsenin tekelinde bulunmadığını, kimsenin Kürtlerin temsilcisi gibi konumlandırılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Kürtler ile PKK'yı özdeşleştirmek en çok da Kürtlere yapılan bir haksızlıktır, zulümdür. Kürtlere en çok zararı PKK terör örgütü vermiştir. PKK terör örgütünü lanetlemek zorundayız." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.