Kışlaya mektup yağıyor

Kışlaya mektup yağıyor
Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, gönderdikleri binlerce mektupla Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyona destek, güvenlik güçlerine moral veriyor- Jandarma İkmal Yüzbaşı Sefer Ertem:- "Mek

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonu yürüten güvenlik güçlerine ülkenin dört bir yanından binlerce destek mektubu geliyor.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Operasyona ve operasyonda görevli güvenlik güçlerine moral vermek isteyen 7'den 70'e her yaştan vatandaşın gönderdiği mektuplardaki ifadeler duygulandırıyor.

- Mektuplar tek tek okunuyor

Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığına ulaşan mektuplar tek tek okunduktan sonra operasyona katılan güvenlik güçlerine dağıtılıyor.

Asker ve polisler kaldıkları odaların duvarlarına astıkları mektupları okuyarak, moral buluyor.

Özellikle çocukların gönderdiği mektuplar duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken, güvenlik güçleri ellerinden geldiğince mektuplara cevap vermeye çalışıyor.

Malatya Begüm Kartal Ortaokulu öğrencilerinin gönderdiği mektuplar da güvenlik güçlerine ulaştırıldı.

Öğrencilerden Mihriban E, Türk bayrağı çizdiği ve "Sevgili Askerimiz" diye başladığı mektubunda, şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda, bu sıralarda ders çalışıyorsak hepsi sizin sayenizde. Bizler için savaştınız, canlarınızı ortaya koydunuz, bazılarınız şehit düştü ama pes etmediniz. Bu yaptıklarınızdan dolayı bugünlere geldik. Vatanı korumak için şu an oradasınız. Bir gün umarım hayallerinize, isteklerinize kavuşursunuz. İnşallah sağlıkla evlerine dönersiniz. Bizleri koruduğunuz için teşekkür ederim."

- "Allah sizi kötülüklerden korusun"

Sıla K, mektubunda şunları dile getirdi:

"Siz mücadele etmeseydiniz belki bu mektubu size yazamayacaktık. Bizler burada sizin sayenizde mutluyuz. Siz bizim için mücadele ettiniz. Kahraman ve şanlı askerimiz, Allah sizi kötülüklerden korusun. Hakkınızı helal edin. Bizler sizlere haklarımızı helal ettik."

Kerem S, "Şehitlerimiz" başlığıyla kaleme aldığı mektubunda, şunları kaydetti:

"Bizlere kötülük yapmak isteyenlerle savaşıyorsunuz. Şehitlerimiz oluyor, çok üzülüyor ve ağlıyorum. Ama onlar bu vatan için şehit oldu, belki siz de şehit olacaksınız. Bunu bile bile oradasınız. Bayrağımızı her gördüğümde siz aklıma geliyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Sizi annem ve babam kadar seviyorum. Şehitlerimizi de seviyorum. Sizler ve şehitlerimiz için her gün dua ediyorum."

- "Gözyaşlarımıza hakim olamıyoruz"

Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda Jandarma İkmal Yüzbaşı Sefer Ertem, Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde operasyonlar başladığı tarihten itibaren on binlerce mektubun kendilerine ulaştığını belirterek, bu mektupların kendilerine moral verdiğini söyledi.

Mektuplarla birlikte asker ve polis annelerinin evlatları için sevdikleri ev yemeklerini de gönderdiğini dile getiren Ertem, "Mektupları okuduğumuzda inanın gözyaşlarımıza hakim olamıyor, arkamızda milletimizin gücünün ve sevgisinin olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Ertem, bu mektupların kendilerini motive ettiğini vurgulayarak, ellerinden geldiği kadar mektupları yanıtlamaya çalıştıklarını aktardı.

Mektupların koridor ve yatakhanenin duvarlarına asıldığını kaydeden Ertem, "Silah arkadaşlarım adına komutanlarımın izniyle mektup gönderen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bizleri düşünen, bizlere moral veren çocuklarımızın gözlerinden, bize ev yemekleri gönderme nezaketinde bulunan annelerimizin de ellerinden saygıyla öpüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.