Kışlıklar elde mi kaldı?

Kışlıklar elde mi kaldı?
 Muhabir
Konya'da faaliyet gösteren giyim mağazası sahibi Hüseyin Yurttaş, kışlık kıyafet satışlarında hareketlilik olmadığını söyledi.

Aylara göre mevsimin verdiği atmosfer gereği insanların alışverişlerini ertelediğini vurgulayan giyim mağazası sahibi Yurttaş, "Alım gücü düşük, fiyat artışı önceden bizlere haftalık olarak yansırdı fakat şuan için böyle bir durum söz konusu değil. Yılbaşı asgari ücret zammı sonrası bir şeyler yerine oturacak, kışlık satışlar hareketlenecek. Üretim noktasında ürün az üretiliyor, fiyatlar ideal. Satışlarda düşüş olabilir oda hava şartları nedeniyle alakalı. Havalar soğuyunca vatandaş ürüne biraz daha rağbet göstereceğini düşünüyorum çünkü insanlar hava odaklı alışveriş yapıyor" dedi.

Kışlık alışverişlerin genellikle Ekim-Kasım aylarında yoğunlaştığından söz eden Mağaza sahibi Yurttaş, '' Ancak bu yıl havaların sıcak gitmesinden dolayı bu alışverişlerin ertelenmeye başladı. Yılbaşı asgari ücret zammı sonrası kışlık kıyafet satışlarında hareketlilik yaşanacağını tahmin ediyoruz'' şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-12-04-at-16-04-16-1.jpeg

KIŞLIK KIYAFET SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Havaların ısınmaya devam etmesi nedeniyle kışlık kıyafet satışlarında düşüş yaşandığını belirten Mağaza sahibi Yurttaş "Ekim-Kasım aylarında kışlık kıyafet satışlarımız oldukça yoğun olurdu. Ancak bu yıl havaların sıcak gitmesinden dolayı satışlarımız oldukça düşük. Ocak ayında asgari ücret zammı olacak. Bu zamdan sonra alım gücünün artmasıyla birlikte kışlık kıyafet satışlarında hareketlilik yaşanacağını tahmin ediyoruz" dedi.

whatsapp-image-2023-12-04-at-16-04-24.jpeg

HAVALAR SOĞUDUĞUNDA HAREKETLİLİK YAŞANACAK

Mağaza sahibi Yurttaş havaların soğumasıyla taleplerin artacağını ifade ederek, ''Havaların soğuması durumunda kışlık kıyafetlere olan talebin artacağını, havalar soğuduğunda vatandaşlar kışlık kıyafetlere daha fazla ihtiyaç duyacak. Bu nedenle havaların soğumasıyla birlikte kışlık kıyafet satışlarında hareketlilik yaşanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-12-04-at-16-04-16.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.