Kışlıkları çıkarın, şemsiyeleri hazırlayın: Esip gürleyerek geliyor!

Kışlıkları çıkarın, şemsiyeleri hazırlayın: Esip gürleyerek geliyor!
Türkiye’nin batısında etkili olmaya başlayan gök gürültülü sağanak yağış, yarından itibaren İç Anadolu’yu da kapsayacak, hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek. Konya ve çevresinde yağmurla birlikte şiddetli lodosun da etkili olacağı ifade ediliyor

Beklenen yağışın istenilen düzeyde düşmediği Eylül ayının genel sıcaklık ortalamasının da mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten meteoroloji uzmanları, bugün itibariyle yurdun özellikle batısında etkili olan yağışlı havanın yarından itibaren Anadolu’yu da etkisi altına almasını bekliyor.

Eylül ayını yağışlı ve serin uğurlaması beklenen İç Anadolu Bölgesi için Ekim ayının ilk günlerinin de yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bugün yer yer sağanak şekilde düşmesi beklenen yağmur, yarın yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. Güneş, zaman zaman yüzünü gösterecek olsa da genel anlamda hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor.

kisliklari-cikarin-semsiyeleri-alin2.jpg

HAFTASONU İÇİN ÖNEMLİ UYARI!

Konya ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklık değerlerinin yarından itibaren sürekli düşüş eğiliminde olması beklenirken, özellikle gece sıcaklık değerlerinin 10 dereceye kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları özellikle haftasonu için uyarılarda bulunarak, Cumartesi gününden itibaren Konya ve bölgesinde gök gürültülü ve sağanak yağmurun etkili olacağı yönündeki beklentilerini ifade ediyor.

kisliklari-cikarin-semsiyeleri-alin.jpgKUVVETLİ LODOS GELİYOR!

Konya’da yarın parçalı bulutlu olması beklenen havanın, Cumartesi gününden itibaren önümüzdeki 5 gün boyunca yer yer kuvvetli yağmurlu olması yönünde tahminlerde bulunuluyor.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Konya ve çevresi aynı tarih aralığında kuvvetli lodosun da etkisi altında kalacak. Rüzgarın saatteki hızının 40-60 kilometre arasında olması yönünde tahminlerde bulunan meteoroloji uzmanları, şiddetli rüzgarın beraberinde getirebileceği muhtemel olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.