Kıtır kıtır ev turşusu nasıl yapılır?

Kıtır kıtır ev turşusu nasıl yapılır?
 Editör
Kış mevsimi yaklaşıyor ve turşu kurma zamanı geldi. Kıtır kıtır ev turşusu nasıl yapılır? İşte kıtır kıtır ev turşusu tarifi

Kış mevsimi yaklaşırken, evde kıtır kıtır turşu yapmak, sofralarımıza lezzet ve sağlık katmanın harika bir yoludur. Kendi turşunuzu yaparken, taze sebzelerin tadını ve besin değerini koruyabilirsiniz. İşte evde kıtır kıtır turşu yapmanın ipuçları ve basit bir tarifi

Malzemeler:

1 kg taze sebzeler (domates, salatalık, havuç, biber, karnabahar, lahana, soğan gibi tercihinize bağlı)

Yeterince sarımsak

Turşu suyu için:

3,5 su bardağı su

1 su bardağından biraz az sirke

1,5 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı limon tuzu

1 yemek kaşığı şeker

Taze ve kaliteli malzemeler seçin

Turşu yaparken kullanacağınız sebzelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat edin. İyi sebzeler, turşunun lezzetini artırır.

Malzemeleri hazırlayın

Sebzeleri temizleyin ve istediğiniz boyutlarda doğrayın. Örneğin, salatalıkları uzunlamasına dilimleyin veya havuçları halka şeklinde kesin. Büyük bir cam kavanoza veya turşu yapmak için uygun bir kapta sebzeleri yerleştirin.

Ayrı bir kapta suyu, sirkeyi, tuzu, limon tuzunu ve şekeri karıştırarak turşu suyunu hazırlayın. Bu karışımı sebzelerin üzerine dökün.Sebzelerin üstünü suyla tamamen doldurun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Hava almadığından emin olun ve ters çevirin.

Kavanozu güneş ışığı almayan bir yerde oda sıcaklığında bırakın ve turşunun fermente olmasına izin verin. Fermentasyon süresi sebzelerin türüne ve sıcaklığa bağlı olarak değişebilir. Genellikle 1 ay içinde turşunuz hazır olacaktır. Fermente olduğunu renk ve tat değişiklikleri ile anlayabilirsiniz.

Serin ve kuru yerde saklayın

Turşunuz hazır olduğunda, kavanozu buzdolabına kaldırın ve soğuk bir yerde muhafaza edin. Bu, turşunun tazeliğini ve lezzetini korur.

Evde kıtır kıtır turşu yapmak, kış mevsiminde sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık veya yemek garnitürü sağlar. Kendi tarifinizi oluşturarak ve malzemeleri özgürce seçerek, kişisel tat zevkinize uygun turşular üretebilirsiniz. Ayrıca, ev yapımı turşu, sağlıklı probiyotiklerin kaynağıdır ve bağışıklık sistemininizi destekler.

Ek ipuçları:

Turşuya lezzet katmak için damak zevkinize göre, kişiniş tohumu, karabiber, maydanoz ve defne yaprağı gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Turşuyu, daha kıtır hale getirmek için, kavanozları arada bir ters çevirin.

Turşunun bozulmaması için, kavanozları düzenli olarak kontrol edin.

Turşu suyunu mutlaka klorsuz olmalı yani içme suyuyla hazırlamalısınız. Turşu suyu için kullanılan musluk suyunun en az bir gece dinlendirilmesi gerekiyor.

Turşu için ince kaya tuzu kullanabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.