Kızı için ‘Bilim Ötesi Akademi’yi kurdu!

Kızı için ‘Bilim Ötesi Akademi’yi kurdu!
13 yıllık eğitmen Bilim Ötesi Akademi Kurucu Müdürü Melike Çınalı, kızının emin ellerde eğitim alması adına ara verdiği anaokulu ve kreş sektörüne tekrardan giriş yaptı.

13 yıllık eğitmen Bilim Ötesi Akademi Kurucu Müdürü Melike Çınalı, kızının emin ellerde eğitim alması adına ara verdiği anaokulu ve kreş sektörüne tekrardan giriş yaptı. Eğitim sektöründe farklı başarılara imza atan Çınalı, “Bir anne olarak çocuklardaki bakımın anne merhameti ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple kızımı emanet edebileceğim bir kreşin yönetimini en iyi şekilde üstleneceğimi düşünerek tekrar sektöre dönüş yaptım” dedi.

dsc-0399.jpg

dsc-0390.jpg

BİZE KENDİNİZDEN VE BİLİM ÖTESİ AKADEMİ’DEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde aldığım eğitim sonrasında anaokulu ve kreş sektöründe yıllarca yöneticilik yaptım. Sağlık sorunlarım sebebi ile bir dönem ara vermiştim. İlerleyen süreçlerde çocuk bakımında çok hassas bir anne olduğum için çocuğumun eğitimi adına aklımda soru işaretleri oluşuyordu. Bir anne olarak çocuklardaki bakımın anne merhameti ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple kızımı emanet edebileceğim bir kreşin yönetimini en iyi şekilde üstleneceğimi düşünerek tekrar sektöre dönüş yaptım. Hem bu kararımı kızımın eğitimi için hem de diğer çocuklarımızın bir anne hassasiyetinde eğitim almaları adına aldım. Bilim Ötesi Akademi’nin kuruluş amacı bir nevi kızım için oldu diyebilirim. 8 kişilik personel kadromuz ile çocuklarımıza ender bir eğitim sunuyoruz. Her sınıfımızın 23 kişilik kontenjanı var fakat bizler öğrencilerimizin daha sakin bir eğitim almasını istediğimiz için bunu 12 kişilik bir kontenjan ile sınırlandırdık. Ben de Bilim Ötesi Akademi’nin işletme sahibi ve kurucu müdürü olarak eğitim anlamında çalışma arkadaşlarıma destek sağlamaya devam ediyorum.

dsc-0401.jpg

BİLİM ÖTESİ AKADEMİ’Yİ DİĞER KREŞLERDEN AYIRAN ÖZELLİKLER NELERDİR?

Bir kadını her zaman bir kadının daha iyi anlayacağını ve bir anneyi de her zaman bir annenin daha iyi anlayacağını düşünen biriyim. Bu sebeple kızımın nasıl bir eğitim almasını istiyorsam diğer öğrencilerimin de bir annenin evladı olduğunu düşünerek kurumumuzda hassas şekilde bakım ve eğitim sunuyoruz. Diğer firmalarda da yer alan ve bizimde uyguladığımız eğitim modeli ise branş derslerimizi sınıf öğretmenlerinin dışında branş hocalarının vermesidir. Bu durum dersin anlaşılması açısından öğrencilerimize daha fayda sağlıyor. Branş öğretmenlerimizin girdiği derslere sınıf öğretmenlerimizde katılım sağlıyor. Bunun sebebi ise öğrencilerimiz yaş olarak küçük olduğu için kendilerini güvende hissedemedikleri anlar olabiliyor. Bu güven hassasiyetini ise sınıf öğretmenlerinin de derste olduğu süreçte tamamlayabiliyorlar. Her derse uygun branş öğretmeninin girdiği bir uygulama ise sadece bizim kurumumuzda yer alıyor. Bu özelliğimiz ise bizi diğer firmalardan ayırıyor.

dsc-0403.jpg

KAÇ YAŞ ARALIĞINDA ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLİYOR?

Kurumumuzda 2-6 yaş arasındaki bütün öğrencilerimize eğitim imkânı sağlıyoruz. Burada öğrencilerimizin yaş aralıklarına uygun eğitim modülleri hazırlıyor ve velinin de talebini ön planda tutarak ders programı hazırlıyoruz. Bu çalışmamızın sebebi ise kimi velilerimizin çocuklarının yeteneklerine göre eğitim almasını isterken kimisi ise yabancı dil eğitimine ağırlık verilmesini talep ediyor. Bizde hem velilerimizin hem de çocuklarımızın yeteneklerine göre eğitimlerimizi sağlıyoruz. Birçok velimiz bu durumdan memnun olduklarını ifade ediyor. Sonuç olarak istedikleri eğitimi çocuklarına uygun şekilde programlanması onlarında önceliği oluyor.

dsc-0405.jpg

dsc-0411.jpg

BİR KADIN İŞLETMECİ OLARAK TAVSİYERLERİNİZ NELERDİR?

İlk eğitimin her zaman ailede biraz daha derine inecek olursak annede başladığını ifade etmek isterim. Bu sebep ile bir kadın kendini ne kadar geliştirirse çocuğuna da bir o kadar fayda sağlayabilir. Bu konuda ebeveynlerimizin hassas olmaları gerektiğini ve çocukları için eğitim odaklı kararlar almaları gerektiğinin altını çizmek isterim. Biz eğitmenler olarak bunun bilincinde hareket ediyor ve velilerimizle birlikte çocuklarımıza odaklı çalışmalar sağlıyoruz.

dsc-0415.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.