Kızılay stoklarında 2 bin 500 ünite kan kullanıma hazır

Kızılay stoklarında 2 bin 500 ünite kan kullanıma hazır
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:- "Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Kızılay stoklarında 2 bin 500 ünite kan kullanıma hazır tutuluyor"

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Kızılay stoklarında 2 bin 500 ünite kanın kullanıma hazır tutulduğunu ve hastanelerden gelen taleplerin anında karşılandığını bildirdi.

Akar, AA muhabirine, saldırı sonrasında verilen kan hizmeti hakkında bilgi verdi.

Terör saldırısının ardından hastanelere ilk etapta 461 ünite kan gönderildiğini ifade eden Akar, Kızılay stoklarında 2 bin 500 ünite kanın kullanıma hazır tutulduğunu ve hastanelerden gelen taleplerin anında karşılandığını vurguladı.

Türkiye genelinde ise Kızılay stoklarında 20 bin 512 ünite kan bulunduğuna işaret eden Akar, "Bu kanların bir kısmı da Ankara'ya getirildi. Kızılay olarak ayrıca saldırının hemen ardından 10 afet personeli, birer haberleşme, afet müdahale ve seyyar ikram aracıyla hareket etmiş, Keçiören Adli Tıp Kurumu önünde hizmet vermeye başlamıştır" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.