Koalisyon için ön görüşme muamması

Koalisyon için ön görüşme muamması
Koalisyon için partiler arasında resmi bir görüşme henüz gerçekleşmezken, Orman ve Su İşleri Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu görüşmeler olduğunu söyledi.

Eroğlu, dün TBMM’de milletvekili kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin, “Koalisyon tartışmaları, azınlık hükümeti, erken seçim tartışmaları var, siz nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine, “Görüşmeler devam ediyor tabii ki” yanıtını verdi. Ak Parti’nin yüzde 41 oyla birinci parti olduğunu belirten Eroğlu, “Milletimiz bizi tek başına iktidar yapmadı, koalisyon işareti verdi. Görüşmeler devam ediyor. Herkesin ayağının yere basması gerektiği kanaatindeyim” dedi. Ülke menfaatlerinin Ak Parti’nin menfaatlerinden önde olduğunu ve adımları da ona göre attıklarını anlatan Veysel Eroğlu, şunları söyledi: “Koalisyon kültürünün oluşması lazım. Çünkü, herkes pazarlık payını artırmak için çeşitli hamleler yapıyor, bu da doğru bir şey değil. Oturup ona göre belli bir oran nispetinde... Sayın Başbakanımıza hükümeti kurma görevi verildikten sonra oturulur, konuşulur, bütün partilere gidilir.”

‘Koşarak gideriz’

“Görüşmeler ilk turda mı sonuçlanır, yoksa ikinci tura mı kalır?” şeklindeki soru üzerine Eroğlu, “Tahmin etmek mümkün değil tabii. Bu bize bağlı değil, diğer görüştüğümüz partilerin tutumlarına bağlı bir husustur. Ama onlar bir adım yaklaşırsa, biz koşarak, kucaklayarak gideriz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.