Kobani'deki sokak çatışmaları IŞİD kamerasında!

Kobani'deki sokak çatışmaları IŞİD kamerasında!
Kobani'yi ele geçirmek için 25 gün önce saldırıya geçen IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kobani'nin komşusu olan Suruç'ta tedirginliğe yol açan ve 3 mahalle ile bir çadırkentte yaşayanların tahliye edildiği çatışmalar nedeniyle sınır hattında bulunan 7 mahalledeki ilkokula da eğitime cuma gününe kadar ara verildi.

HAVA OPERASYONU SÜRÜYOR

ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları Kobani'deki IŞİD hedeflerini vurmaya bugün de devam etti. Savaş uçaklarının sesinin duyulması ardından Kobani'nin güney ve batı kısmındaki bazı IŞİD mevzileri vuruldu. Uçakların bombardımanın ardından IŞiD'e ait olduğu belirtilen hedeflerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.
SOKAK ÇATIŞMALARI GÖRÜNTÜLENDİ

Hava saldırıları ile darbe alan IŞiD militanlarının Kobani merkezine sızma girişiminin YPG güçleri tarafından engellendiği ileri sürüldü. Halen sokak çatışmalarının sürdüğü Kobani'den sık sık patlama ve çatışma sesleri gelmeye devam ediyor.

Kobani'de çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Suriye'yi gören hakim tepelere konuşlandırılan Türkiye'nin zırhlı araç, obüs, tank ve hava savunma sistemlerinin yanı sıra askerler de Kobani'de yaşananları aralıksız takip ediyor.

Mürşitpınar Sınır Kapısına geçişlere askerler güvenlik gerekçesiyle izin vermezken, ambulanslar Kobani'deki çatışmalarda yaralanan YPG'lileri hastaneye taşımaya devam ediyor. Kobani'deki çatışmalarda ölen YPG'lilerin cenaze törenleri nedeniyle Suruç ilçe merkezinde esnaf kepenk kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.