Kocaeli'deki Orman Yangını

Kocaeli'deki Orman Yangını
Gölcük ilçesinde yaklaşık 20 dönüm alanın zarar gördüğü yangın söndürüldü- Yangının, bir kişinin temizlik amaçlı kuru otları yakmak istemesi sonucu çıktığı bildirildi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki yangında yaklaşık 20 dönüm alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Lütfiye köyünde bir kişinin temizlik amaçlı kuru otları yakmak istediği sırada meydana gelen yangın, İstanbul'dan gelen bir helikopter, Gölcük, İzmit ve Adapazarı Orman İşletme Müdürlükleri ile itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın kontrol altına alınana kadar olay yerinde söndürme çalışmalarına katılan Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyden bir kişinin temizlik amaçlı kuru ot ve çalıları yaktığını, rüzgarın etkisiyle alevlerin ormana sıçradığını bildirdi.

Yangının evlere sıçramadan ve herhangi bir tehlikeye mahal verilmeden kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kaptanoğlu, ''Yanan alan takriben 20 dönümlük bir alandır. Ekiplerimizin ölçümünün ardından yanan alanın büyüklüğü net olarak ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.