Konya’nın içinde kimsenin bilmediği saklı cennet! İşte Ayboğazı Şelalesi

Konya’nın içinde kimsenin bilmediği saklı cennet! İşte Ayboğazı Şelalesi
 Muhabir
Yazın kavurucu sıcaklarında serinlemek isteyenler için eşsiz bir mekan! Konya’da bulunan bu saklı cennet tam size göre! Konya’da yer alan kimsenin bilmediği güzellik Ayboğazı Şelalesi nerede? Ayboğazı Şelalesi'ne nasıl gidilir? İşte ayrıntılar...

Adeta Torosların içine gizlenmiş, doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla meşhur Taşkent İlçesi’nde Çetmi Mahallesi sınırları içinde bulunan Çetmi Kanyonu’nun içerisinde el değmemiş doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen yöre halkı tarafından Ayboğazı adı verilen muhteşem bir şelale bulunuyor. Ayboğazı Şelalesi'nde yaz aylarında ziyaretçi sayısında yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya başta olmak çeşitli şehirlerden çok sayıda ziyaretçi buraya akın ediyor.

aybogazi-selalesi-taskent-6.jpg

AYBOĞAZI ŞELALESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Kanyona ulaşmak için öncelikle Taşkent merkezinden hareketle Ilıcapınar yolunu takip ederek Balcılar istikametine doğru gidilmelidir. Güzergâh üzerinde Balcılar-Çetmi yol ayrımından Çetmi Mahallesi’ne ulaşılmaktadır. Yerleşim merkezinden parke taşı döşemiş düzgün bir yol vasıtasıyla 2 km uzaklıkta olan şelaleye rahatlıkla ulaşabilmek mümkündür. Çetmi Şelalesi’ne Taşkent-Sarıveliler Karayolu üzerinden Barcın Yaylası güzergâhından da ulaşmak mümkündür. Ancak hangisi tercih edilirse edilsin güzergâh üzerinde yeşillikler, rengârenk çiçekler ziyaretçilere enfes görüntüler sunmaktadır.

aybogazi-selalesi-taskent-5.jpg

AYBOĞAZI ŞELALESİ’NDE PİKNİK YAPILIR MI?

Etrafı sarp ve keskin dağlarla çevrili olan Çetmi Kanyonu, içinde uçurumları barındıran ve ülkemizde çok az tanınan kanyonlardan biridir. Ortasından geçen çay, kanyon içerisinde irili ufaklı çok sayıda şelale oluşturmakta olup bunlar arasında en muhteşemi 50 m yükseklikten büyük bir gölete dökülen Çetmi Şelalesi’dir. Kanyon içerisinde dört mevsim bir akış görülmekte ise de bahar aylarında çok daha gür ve coşkulu bir akış bulunmakta, bu nedenle Çetmi Şelalesi döküldüğü geniş gölet ve çevresinde seyrine doyulmaz manzaralar oluşturmaktadır. Yöre halkı tarafından saklı cennet olarak isimlendirilen şelalenin çevresi Taşkent Belediyesi tarafından mesire alanı olarak düzenlenmiştir. Burada doğaya zarar vermeden yapılan düzenlemeler neticesinde, mesire alanının her yerinden şelaleyi görme ve fotoğraf çekme imkânı oluşturulmuş bulunmaktadır. Mesire alanında belediye tarafından işletilen ve çalışanların çoğunu mahalle sakini kadınların oluşturduğu şirin bir tesis yer alıyor. Burada ziyaretçilere kış ayları haricinde doğal ve yöresel ürünlerden oluşan odun ateşinde gözleme, yöreye özgü dere balıkları ve kılçıksız alabalık ile yayık ayranı, çay ve benzeri içecekler ile sabahları kahvaltı hizmeti verilmektedir.

aybogazi-selalesi-taskent-1.jpg

ANKARA, İZMİR, ANTALYA’DAN AKIN EDİYORLAR!

Torosların temiz havası ve eşsiz manzarası ile gün geçtikçe dikkat çeken, Çetmi Kanyonu’nun tanıtımlarının yapılmasıyla birlikte yaz aylarında ziyaretçi sayısında yoğunluk yaşanmakta, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya başta olmak çeşitli şehirlerden çok sayıda ziyaretçi gelmektedir. Özellikle doğayla baş başa kalmak isteyenlerin doğasever ve fotoğrafçıların yoğun ilgi gösterdiği şelale, hafta içi veya hafta sonunda ailesiyle birlikte vakit geçirmek isteyenler için de oldukça uygun bir mekan.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.