KONAHED şehit doktor Karakaya'yı andı

KONAHED şehit doktor Karakaya'yı andı
KonAHED Başkanı ve AHEFYönetim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Altınbaş, Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın ölümünün birinci yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED) Başkanı ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Altınbaş, Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın ölümünün birinci yıl dönümü sebebi ile anma mesajı yayınlayarak sağlık kuruluşlarında gereken önlemlerin hala alınmadığını ifade etti. Başkan Altınbaş yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “6 Temmuz 2022’de Konya Şehir Hastanesinde katledilen meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya’nın vefatının yıldönümünde o günle bugün arasında ne değişiklik var diye baktığımızda merhum meslektaşımızın katilinin bugün bizde bıraktığı hüzün eşi, çocukları ve sevenleri için hala tazeliğini koruyan acı yanında, kaybının yaşattığı travma dışında değişen hiçbir şey yok. Hala hastanelere elini kolunu sallayarak, silahla, bıçakla girilebilir. Hala bir hekim ya da sağlık çalışanı öldürülebilir. Yeni bir katliam gerçekleşebilir.1 yıl önceki şartlarla bugün arasında güvenlik önlemleri konusunda hiçbir değişiklik yok. Kısaca her acı yaktığı yüreklerde kalmaya devam edecek.

altinbas-dr-ekrem-karakayayi-rahmetle-aniyoruz-1-1.jpg

İCRAAT İSTİYORUZ

Sağlıkta şiddeti önleme konusunda değişen hiçbir şey olmayacak. Çok üzgünüz ama görünen de bu. Bu umursamazlık ne yazık ki meslektaşlarımızı ve tüm sağlık çalışanlarının motivasyonlarını kaybetmelerine sebep olmaktadır. Ümitsizlik ve çaresizlik içinde bocalamakta hep bir kaçış aramaktadırlar. Artık bu son olsun, bıçak kemiğe dayandı, affetmeyeceğiz gibi beylik cümlelerde bizim yangınımızı söndürmüyor. Önlem istiyoruz. İcraat istiyoruz. Hekimlerin sağlık ve yaşam haklarını istiyoruz ne garip ki yaşatmaya uzanan elleri, yürekleri yaşatmak adına gereken yapılmıyor. Dünden bugüne sağlık sisteminin en büyük sorunlarının başında olan sağlık çalışanına şiddet hala gündemdeki yerini korumaktadır. Biz artık sadece bekliyoruz. Neyi bekliyoruz? Ölmeden evimize gidebilmeyi ve öldürülmeden önlemler alınmasını bekliyoruz. Sözler, cümleler ve haykırışların çaresizliği içerisinde yaşamayı umarak, dövülmeden bir gün geçirebilmeyi bekliyoruz. Bir yıl önce kaybettiğimiz merhum meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya’ya ve onun gibi yüzlerce sağlık şehidine yürekten rahmet diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Geride bıraktıkları sevenleri içinde başka acı olmasın. Her birini minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.