Konak Belediyesi'nin "Kaç canımız kaldı" afişleri

Konak Belediyesi'nin "Kaç canımız kaldı" afişleri
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım: - "Konak Belediye Başkanı Pekdaş hakkında teröre destek vermek, teröristi cesaretlendirmek ve terörün eylemlerinden siyasi fayda sağladığı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz"

İZMİR (AA) - AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Ankara'daki terör saldırısının ardından Konak Belediyesi tarafından cadde ve sokaklara asılan afişlerine tepki göstererek, "Konak Belediye Başkanı Pekdaş hakkında teröre destek vermek, teröristi cesaretlendirmek ve terörün eylemlerinden siyasi fayda sağladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz" dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin terör ve terörist faaliyetlerle hedeflerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını ancak Türkiye'nin kutlu yürüyüşünün durdurulamayacağını söyledi. Terörist eylemlere karşı geçmişte yapıldığı gibi bugün de aynı kararlılıkla mücadele edildiğini vurgulayan Yıldırım, "Dün Çanakkale de sömürge askerleriyle, lejyonerlerle üzerimize gelen yedi düvel bugün terör örgütlerini maşa olarak kullanıyorlar. Düşman aynı düşman. Sadece senaryo ve aktörler farklı" dedi.

- Konak belediyesinin afişleri

Ankara'daki terör saldırısının ardından Konak Belediyesi tarafından sokak ve caddelere "Kaç canımız kaldı" afişleri asıldığına işaret eden Yıldırım, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ideolojik davrandığını savunarak tepki gösterdi.

Pekdaş'ı "açıklamaları ve eylemleri ile terör seviciliğine ve hamiliğine soyunmuş bir belediye başkanı" olarak niteleyen Yıldırım şöyle konuştu:

"Geçmişte eli kanlı terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'nın avukatlığını yaptığı bilinen birisi için bu afişler ve söylemler yadırganacak bir davranış değil. Ancak bu ülkede herkes vatansever olmak zorunda da değil. Üzücü olan böyle birisinin İzmir'in kalbi olan Konak'ı yönetiyor olmasıdır. Pekdaş ve onun gibileri PKK terör örgütünün eylemeleri sonrası devletimizi ve hükumetimizi hedef alması manidardır."

- "Suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz"

Bugünlerin gelip geçeceğini ancak, ideolojik saplantılarla vatanına ihanet edenleri de tarihin yazacağını ifade eden Yıldırım, "O afişler de CHP'nin ve Pekdaş'ın bir utancı daha olarak hanelerine yazılır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte ya devletimizin yanında duracaksınız ya da karşısında durup hainlerle ortak hareket edeceksiniz. Konak Belediye Başkanı Pekdaş hakkında teröre destek vermek, teröristi cesaretlendirmek ve terörün eylemlerinden siyasi fayda sağladığı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldırım, bugün yapılması gerekenin, geçmişte atalarımızın yaptığı gibi birlik ve beraberlik içinde birbirine kenetlenerek dik durmak ve terörü yapan mihrakları lanetlemek olduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.