Konet iftarda buluşturdu

Konet iftarda buluşturdu
KONET, 2019 yılı itibari ile Atlas Yatırım Planlama San. Tic. A.Ş. ve Barer Corporate Yatırım Holding A.Ş.’nin kurduğu güçlü ortaklık yapısı ile faaliyetine başlayan Konet, Dedeman Otel’de düzenlediği iftar programıyla iş dünyasıyla bir araya geldi.

KONET, 2019 yılı itibari ile Atlas Yatırım Planlama San. Tic. A.Ş. ve Barer Corporate Yatırım Holding A.Ş.’nin kurduğu güçlü ortaklık yapısı ile faaliyetine başlayan Konet, Dedeman Otel’de düzenlediği iftar programıyla iş dünyasıyla bir araya geldi. Konet’in tarihi hakkında bilgi veren Konet Genel Müdürü İlker Turdan, “1990 yılında Karatay Belediye Başkanı Mustafa Özkafa ve çalışma arkadaşları, et kombinasının Konya’daki yetersizliğini tespit ederek Konya’daki besicilerle tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek için son derece modern bir mezbaha kurulması için çalışmalarını başlatmışlar. İlk olarak 1990 yılında Mevlana Çarşısı’nı merkez tutarak Konet firmasını kurmuşlardır. Konet firmasının arsasını temin ederek ortak olan Karatay Belediyesi’nin yanında Ticaret Borsası, Kasaplar Odası ve beraberinde 130 vatandaşımızın hissesi bulunmaktadır. Kısa zamanda tüm İç Anadolu’nun besicilerine hizmet veren Konet, büyük başarılara imza atarak 2002, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında vergi sıralamasında ilk 3’e girmiş, Konya Şeker ve Konya Çimento’nun bulunduğu şehrimizde 2006 ve 2007 yılında vergi rekortmeni olmuştur. Bu yıllarda Konet, günde 400 adet büyükbaş ve 2 bin adet küçükbaş hayvan kesebilme kapasitesine sahipti. Aynı zamanda sucuk, kavurma ve pastırma üretimi de yapmaktadır” diye konuştu.

ilker-turdan.jpg

GÜNDE 6 BİN 200 HAYVAN KESİLEBİLİYOR

2010 yılında Karatay Belediyesi hisselerini özelleştirmek için ihale açtığını aktaran Turdan, “Açılan ihale ile yüzde 48’lik hisseyi Özbey Ailesi adına Abdullah Özbey ve Cemal Dündar’ın katıldığı ortaklık kazanmıştır. 2013 yılında değişen teknolojiye ayak uydurmak için modernizasyon kararı alınarak öğünün şartlarıyla 22 milyon Euro’luk yatırımla modernizasyona başlandı. 2014 yılına gelindiğinde çeşitli sebeplerden dolayı yatırıma ara verilerek 2019 yılına kadar Konet atıl vaziyette kalmıştır. 2019 yılında Nusret Argun, yıllarca uğraşların sonucunda yabancı bir sermaye ortaklığı ile Konet’in tamamını devralmıştır. Yaptığı ilk iş ise hissesi olan 67 vatandaşın sorunlarını çözmüş ve hisse bedellerini ödeyerek hisselerini devralmıştır. 20 milyon ilave bir yatırım öngörülmüş ve Konet bugünkü halini almıştır. Ülkemizin en modern ve üst düzey teknolojik altyapısına sahip tam otomasyonlu kesimhanesi ile günde 1200 büyükbaş ve 4 bin adet küçükbaş kesim kapasitesine sahip. Klasik ürünlerin yanında sektörün en modern Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirdiği inovatif ürünlere ağırlık veren Konet, konserve hattı ile onlarca ürün yaparak başta Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere birçok kuruma da hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Konet’in geçmiş yıllarda nasıl kurulduğundan bahseden Karatay Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Mustafa Özkan, “Karatay Belediye Başkanımı Mustafa Özkafa ile Konet firmasının temellerini attık. 45 bin metrekare alanda kurulum çalışmalarına başladık. Gayemiz halkımızın ortak olmasıydı. Konya’da çok fazla ortak bulamadık ve Almaya’ya gittik ve orada da istediğimiz desteği bulamadık. Konya’ya dönerek belediyedeki yatırım payını arttırdık. Bu sırada halkımızda ortak olmaya başladı. Konet’i ilk açtığımızda Konya’daki kasaplarda satılan etler Konet tarafından kontrollerden geçiyordu, şuanda kontrollerden geçmiyor. Bir sonra göreve gelen Karatay Belediye Başkanımız Konet’i özelleştirdi. Ortakların hakkını korumadı ve ortakların yüzde 49’u mağdur duruma düştü. Nusret Bey, Konet’i yeniden satın aldığında bütün ortakları çağırarak bu mağduriyeti giderdi. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.