KONTİMDER ve KOMÜT’ten güç birliği kararı

KONTİMDER ve KOMÜT’ten güç birliği kararı
Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) ve Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) sektörel sorunların aşılmasında güç birliği kararı aldı.

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) ve Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) sektörel sorunların aşılmasında güç birliği kararı aldı.

Konya Tesisat İnşaat ve Malzemecileri Derneği ve Konya Müteahhitler Birliği Derneği, inşaat sektöründe yaşanan sorunların aşılması noktasında birlikte hareket etme kararı alarak inşaat sektörü bileşenleri olarak güç birliği kararı aldı. KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçük ve dernek yönetim kurulu üyeleri, KOMÜT Başkanlığına yeniden seçilen Adem Bulut’u ve yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan KONTİMDER Başkanı Gökhan Küçük, KOMÜT’e yeniden seçilen Başkan Adem Bulut’a ve yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Konya inşaat sektörünün iki bileşeni olarak hem KONTİMDER’in hem de KOMÜT’ün sektörün gelişimi noktasında çok önemli görevleri olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan KONTİMDER Başkanı Gökhan Küçük, inşaat sektöründe önemli değişimler yaşandığına dikkat çekti. Pandemi sürecinin tüm dünyada ekonomik ve sosyal dengeleri değiştirdiğine işaret eden KONTİMDER Başkanı Küçük, ‘’Dünya ekonomilerindeki yaşanan tedarik ve lojistik sorunlarla başlayan trend emtia fiyat artışları ile devam etti. Son dönemde yaşanan enerji krizi ile fiyat artışlarını tetikledi. İnşaat sektörü bu süreçten ciddi yara aldı ve almaya devam ediyor. Malzeme fiyat artışları devam ediyor ve yeni inşaat projeleri durma noktasına geldi. Temennimiz piyasanın istikrara kavuşması. Ancak sektörde iş modelleri değişti ve yeni bir süreç başladı. Önümüzdeki dönem KOMÜT ile her türlü işbirliği ve ortak projeler üreterek güç birliği hedefliyoruz” diye konuştu.

İnşaat maliyetlerinin artması ve halkın alım gücünün azalması nedeniyle arz ve talepte çok büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken KOMTİMDER Başkanı Gökhan Küçük, ‘Konya’da inşaat sektöründe iki önemli bileşen vardır. Bunlardan biri inşaat malzemecileri yani bizler, diğeri ise müteahhitler. Bu noktadan hareketle inşaat malzemecilerinin sivil toplum kuruluşu olan KONTİMDER olarak müteahhitlerimizin sivil toplum kuruluşu olan KOMÜT ile birlikte hareket ederek, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların aşılması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız’’ dedi.

KONUTTA YENİ PROJELER DURMA NOKTASINA GELDİ

KONTİMDER’in ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek sözlerine başlayan KOMÜT Başkanı Adem Bulut, ise inşaat sektöründe sorunların artarak devam ettiğini söyledi. Pandeminin olumsuz etkilerinin inşaat sektöründe ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan KOMÜT Başkanı Adem Bulut, “Maliyet artışları konut projelerini durdurma noktasına getirdi. Fiyat artışları sadece malzeme fiyatlarında değil arsa fiyatlarında da yaşanıyor. Arsa üretimi yetersiz kalıyor. Bu konuda belediyelerin çözüm üretmesini bekliyoruz. Ruhsat konusunda bürokrasinin hızlanması gerektiğini düşünüyoruz. Kaliteli konut projelerinde maliyetler aldı başını gidiyor. Ticari inşaatlara yönelim söz konusu’’ dedi.

Artık iş yapma süreçlerinin tamamen değişeceğine vurgu yapan KOMÜT Başkanı Adem Bulut, “Tedarikten, fiyatlara ve vadeye kadar inşaat sektörü iş modelleri kökten değişecek. KONTİMDER ve KOMÜT birbirini tamamlayan iki oluşum. Sektörümüz adına her türlü proje ve girişimde birlikte olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

kontimder-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.