Konuk: Mızıkçı çocuklar gibi...

Konuk: Mızıkçı çocuklar gibi...
Referandum sonuçlarına ilişkin muhalefetin girişimlerini de değerlendiren Recep Konuk, “Bunların yaptıkları mücadeleyi kaybetmiş mızıkçı çocuklar gibi başka mahallelerdeki abilerinden yardım isteyen çocukların haline benziyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti Karaman İl Teşkilatı tarafından düzenlenen seçim değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman’ın anayasa değişikliğine ve anayasa ile getirilen tek elden yönetim sistemine tartışmasız bir destek verdiğini ifade ederek, çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Konuk, “Hemşehrilerimizin bu desteği ve sergilediği güven bizim mesuliyetimizi daha da arttırmıştır. Bundan sonra daha çok koşacağız. Daha çok gayret göstereceğiz. İşini büyüten, aşını çoğaltan Karaman için yapabileceklerimizin bir fazlasını iki fazlasını yapacağız’’ dedi. Referandum sonuçlarına ilişkin muhalefetin girişimlerini de değerlendiren Recep Konuk, “Bunların yaptıkları mücadeleyi kaybetmiş mızıkçı çocuklar gibi başka mahallelerdeki abilerinden yardım isteyen çocukların haline benziyor” ifadelerini kullandı.


 
AK Parti Karaman Teşkilatı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Gençlik ve Kadın Kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye ve il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı. 



“TÜM HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ‘’Öncelikle referandum sürecinde gayret gösteren, ülkemizin ayaklarındaki bir pranganın daha sökülüp atılması için koşan, koşturan, daha güçlü, daha müreffeh, daha kudretli Türkiye iddiamızı gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne katıp ilçe ilçe, köy köy, sokak sokak, kapı kapı anayasa değişikliğini hemşehrilerimize anlatan ve onlardan destek isteyen tüm teşkilat mensuplarımıza ve partimizde görevi olsun olmasın tüm Türkiye sevdalılarına şükranlarımı arz ediyor, hem şahsım hem de partimiz adına herkese gayret ve çabaları için teşekkürlerimizi sunuyorum. Karaman anayasa değişikliğine ve anayasa ile getirilen tek elden yönetim sistemine tartışmasız bir destek vermiştir. Sandığa giden her üç Karamanlı hemşehrimizden ikisi tercihini anayasa değişikliğinden yana kullanmıştır. Bu büyük başarıya, sandıkta hemşehrilerimizin verdiği bu büyük desteğe rağmen biz bardağın dolu tarafı kadar boş tarafına da odaklanmak zorundayız. Yönetimde çiftbaşlılığı ortadan kaldıran, hükümetleri milletin doğrudan sandıkta seçtiği, daha güçlü daha müreffeh, daha kudretli bir Türkiye inşası için hızlı karar alan ve uygulayan bir yönetim sistemine destek veren hemşehrilerimize teşekkür etmek kadar, bu doğru işe, doğru sisteme mesafeli duran hemşehrilerimizin çekincelerini anlamak, onları dinlemek durumundayız. Şu görüşten veya bu görüşten hepimizin ortak paydası Türkiye, bunda şüphe yok. Hepimiz daha müreffeh, daha güçlü Türkiye istiyoruz. Bunda da ayrımız gayrımız yok. Biz bundan sonra ülkemiz, milletimiz ve Karaman için, hemşehrilerimiz için yapacaklarımızla referandumda anayasa değişikliğine mesafeli duran kardeşlerimizin de rızasını almak, onların da bu ortak gayrete omuz vermesini sağlamak durumundayız. Bunu yapacağız ki, 2019’da Karaman’ın sesi daha yüksek çıkacak. Bunu yapacağız ki 2019’da Karaman sandıkta daha da kenetlenecek. Hemşehrilerimizin bu desteği ve sergilediği güven bizim mesuliyetimizi daha da arttırmıştır. Bundan sonra daha çok koşacağız. Daha çok gayret göstereceğiz. İşini büyüten, aşını çoğaltan Karaman için yapabileceklerimizin bir fazlasını iki fazlasını yapacağız’’ dedi.


 
‘’BUNLARIN YAPTIKLARI, MÜCADELEYİ KAYBETMİŞ MIZIKÇI ÇOCUKLAR GİBİ…’’

Muhalefetin referandum sonuçlarına ilişkin girişimleri ve tutumunu da değerlendiren AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, ‘’Referandum süreci geride kaldı. Oylar sandığa atıldı ve milletimiz tercihini yaptı. Bazı siyasi partiler tek bildikleri işi yapmaya yani polemiğe devam ediyorlar. Referandumun üzerinden iki hafta geçti. Ancak bazı çevreler hala sonucu hazmedemedi. Basına yansıyan beyanatlara bakılırsa da tartışmasız olan sandık sonucunu başka mahfillerde başka başkentlerde tartışmaya açmak istiyorlar. Benim onlara tavsiyem şudur, muhalefet etmek herkesin hakkıdır. Ancak muhalefetinizi Kapıkule’nin ötesine taşırsanız bu milletle de mesafenizi açarsınız. Bunların yaptıkları, mücadeleyi kaybetmiş mızıkçı çocuklar gibi başka mahallelerdeki abilerinden yardım isteyen çocukların haline benziyor. Sürekli sandıkta oluşan iradeyi tartışmalı hale getirmek istiyorlar. Onların dediği olursa sandık tartışmasız, olmayınca tartışmalı. Bakın, bunların siyasi çizgisi 1946 seçimlerinde açık oy gizli sayımla seçim kazanmayı içine sindiren bir çizgi. 1946’daki o seçimlerden bu yana her seçimde bunlar kaybettiği her seçimde ama yüksek sesle ama kısık sesle ortalığı velveleye veriyorlar. Kendileri sandığa hile karıştırdıkları için herkesin aynısını yapacağını sanıyorlar. Ne demiş atalarımız “kişi kendinden bilir işi”. Yani kişi kendisi ne düşünüyorsa başkalarının da aynısını yapacağını düşünür. Bunlarınki de öyle’’ diye konuştu.


 
‘’GÖLGE ETMEYİN YETER’’

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’2013 Aralık ayından itibaren ülkemiz bir mecraya itilmeye çalışıldı. 2014 yılında biri yerel seçimler ikincisi Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere iki seçim yaptık. 2015’te de peş peşe iki seçim yaptık. 2016’da hain bir darbe girişimini milletimizin kararlılığı ve demokrasinin yanında saf tutması ile önledik. En son olarak da Nisan ayında tıkanan yönetim sistemini değiştirmek için referandum gerçekleştirdik. Bir yargı darbesi ile başlayan, terör örgütlerinin bazı karanlık mahfiller tarafından sahaya sürüldüğü ve fiili bir darbe girişimi ile devam eden süreçte her seçimde bazılarının beklentisi Türkiye’nin kaosa sürüklenmesiydi. Hepsinde hedef AK Parti’yi şu veya bu şekilde iktidardan uzaklaştırmaktı. Milletimiz 3 yılda yaptığımız 4 seçim ve 1 referandum da yani önüne gelen 5 sandıkta da partimize ve Cumhurbaşkanımıza desteğini arttırarak sürdürdü. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile istikbale yürümek istediğine dair iradesini sandıkta her defasında güçlü şekilde gösterdi. Bizim önümüzde şimdi Mart 2019’da yapılacak mahalli idareler seçimlerine kadar 2 sene seçimsiz bir dönem var. Bu dönemde iki tane öncelikli işimiz var. Birincisi huzur ve güvenlik. Sandıktan çıkan bu sonuç emin olun ki, öncelikle kaos hayal edenlerin hayallerini suya düşürdü. Güvenlik güçlerimiz içerde mücadelede önemli mesafeler almışlardı şimdi bu sonuç dışardaki terör yuvalarına karşıda daha etkin adımlar atmamızı sağlayacak. Türkiye artık şunu biliyor, İstanbul sokaklarının güvenliği, Diyarbakır’ın, Karaman’ın, Konya’nın, Ankara’nın caddelerinin huzuru, Sincar’dan, Ayn El Arab’tan, Kerkük’ten, Musul’dan başlar. Oralarda elinde silahla dolaşan varsa o silah gelir İstanbul’da, Ankara’da Karaman’da, Konya’da patlar. O nedenle Türkiye güvenlik konseptini yenilemiştir, terörle mücadele yöntemine yeni vizyon eklemiştir. İç huzurunu bozulmayacak şekilde tesis etmek için sınırlarının ötesindeki bataklıkları kurutmakta kararlıdır ve göz ucuyla Türkiye’yi süzen, elinde silahla dolaşan hiç kimsenin sınırlarının ötesinde bile olsa varlığına müsaade etmeyecektir. O bataklıklara bayraklarını asanlar unutmasın ki, o coğrafyalarda Türkiye’ye rağmen bir şey olmaz. Yine o coğrafyalarda kâğıt üstü hesap yapanlar unutmasınlar ki Türkiye onların yüzlerce uçak, tank, top ve binlerce askerle huzura kavuşturamadıkları o coğrafyaları yıllarca bir vali ve birkaç düzüne askerle yüzlerce yıl kimsenin burnu kanamadan huzur içinde idare etti. Neyle adaletle, neyle şefkatle, neyle hoşgörüyle. Bu coğrafyanın onların uçağına, topuna, tankına, füzesine ihtiyacı yok. Bu coğrafyanın onlardan isteği şudur; gölge etmeyin yeter’’


 
‘’TÜRKİYE’Yİ YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELER SINIFINA TERFİ ETTİRECEĞİZ’’

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk. Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler sınıfına terfi edeceğini dile getirerek ‘’İki yıllık seçimsiz dönemde ikinci önceliğimiz ekonomidir, kalkınmadır. 2001 kriziyle umudunu yitirmiş, ekonomisi enkaza dönmüş Türkiye nasıl 10 yıl gibi kısa bir sürede milli gelirini 4 kat arttırmayı başarıp fakir ülkeler sınıfından orta gelirli ülkeler sınıfına atlamışsa şimdi yapacaklarıyla çok kısa sürede orta gelir tuzağından kurtulup, yüksek gelirli ülkeler sınıfına terfi edebilir, etmeli de zaten. Çünkü bu ülkenin o potansiyeli var. Yeni bir sanayileşme yatırım hamlesini başlatma konusunda hükümetimizin iradesi tamdır. İşadamından siyasetçisine, bürokratından tüccarına kadar bize düşen bu iradeden aldığımız güçle sahada ülkemizin ve Karaman’ın potansiyelini zenginliğe çevirecek işler yapmaktır. İnşallah önümüzdeki iki yıl imar ve inşanın eksik olmadığı bir iki yıl olacak ve bu iki yılda yapacaklarımızla kişi başına milli gelirini 20-25 bin dolarlara çıkaracak bir Türkiye için güçlü ve hızlı adımlar atacağız’’ dedi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.