Konut açığı iş birliği ile kapatılabilir mi? İşte cevabı...

Konut açığı iş birliği ile kapatılabilir mi? İşte cevabı...
İnşaat sektöründe Konya’da 10 yıldan fazladır başarılı projelere imza atan ASRİAD Konya Şube Başkanı ve Mekân İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karabağ, merakla beklenen ‘Meram Çini Konakları’ projesi hakkında Prestij’e özel açıklamalarda bulundu

Konya’nın önde gelen inşaat sektöründeki markalarından Mekan İnşaat, yaşam kalitesini artıracak şekilde konfor ve güven alanını dikkate alarak projelerini Konya ile buluşturmaya devam ediyor. Karabağ, “Meram’da 92 daire 27 konut altı ticari dükkan olmak üzere ‘Meram Çini Konakları’nın yapımına bir ay önce başladık. Bizler kadınlara yönelik daireler üretmeyi kendimize hedef edindik. Çünkü bir kadın evde olduğu sürece genellikle mutfakta vakit geçiriyor. Bizde kadınlarımızın kullanım alanlarını onların taleplerine uygun şekilde düzenliyoruz” dedi.

z6.jpg

MERAM’IN YÜKSELEN YILDIZI: MERAM ÇİNİ KONAKLARI

Merakla beklenen ‘Meram Çini Konakları’ hakkında detayları açıklayan Mekân İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karabağ, “Meram’da 92 daire 27 konut altı ticari dükkan olmak üzere ‘Meram Çini Konakları’nın yapımına bir ay önce başladık. 1 bloğun kaba inşaatı şu an için bitmiştir. Bu yılki hedefimiz ise yılsonuna kadar 6 blokun inşaatını tamamlamaktır. Bu projemiz 30 ay vadeli bir projeydi. Ama muhtemelen bir yıl kadar erken teslim edebiliriz. Gelecek yılsonu teslimleri tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Mekan İnşaat olarak donanımlı bir ekibe sahibiz. Ekibimiz sayesinde iç-dış mekan ayrıntıları olarak ayrı ayrı özenle ilgileniliyor. Bizler kadınlara yönelik daireler üretmeyi kendimize hedef edindik. Çünkü bir kadın evde olduğu sürece genellikle mutfakta vakit geçiriyor. Bizde kadınlarımızın kullanım alanlarını onların taleplerine uygun şekilde düzenliyoruz. Akıllı ev alt yapısına uygun evler yapıyoruz. Bu projemizin yanı sıra 96 daireden oluşan ‘Albayrak Konakları’ projemizin ince detayları kaldık. Bu çalışmalarımızda en kısa sürede bitecektir. Detaylı bilgi almak isteyen tüm vatandaşlarımız ofislerimizde bulunan kataloglarımız yardımıyla bilgi alabilirler. Bu 92 dairelik projemizin yanı sıra butik villa inşaatlarımızda devam ediyor. Gelecek dönem içinde yeni projelerimiz olmaya devam edecek. Ürettiğimiz konutlar bölgeye göre kalitelisi yüksek projeler” ifadelerini kullandı.

z7.jpg

'TSE STANDARTLARI DİKKATE ALINIYOR'

Konutlarda kullanılan ürünlerin birinci sınıf kaliteden olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Karabağ, “Kullandığımız inşaat malzemelerinin birinci sınıf kalitede olmasına özen gösteriyoruz. İç detaylarda porselen ve mobilyada Rani marka kullanmayı tercih ediyoruz. Kapılara lake uygulaması yapılıyor. Kapılarda lake kaplama kullanmamızın sebebi ise uzun süre suya, neme, ışığa dayanıklı ve kolay silinebilir olması. Daire içerisinde kullanmış olduğumuz ürünlerin TSE standartlarını sağlamasına dikkat ediyoruz” diye konuştu.

z1-gokyuzu.png

'EVLERDE YAŞAM ALANI OLUŞTURULUYOR'

Konutları inşa ederken ailelerin yaşam alanı olan mutfak ve salon gibi alanların kullanışlı olmasına önem verdiklerinin altını çizen Karabağ, “Konutlarımızı ticari işletme şeklinde değil tamamen ailelerin ihtiyaçlarına yönelik inşa ediyoruz. Binanın dış görseli önemli olduğu kadar iç kullanımı da önemli. Konutlarımızı üretirken ailelerin konfor alanını düşünerek inşa ediyoruz. Bizim için mutfak ve salon yaşam alanını oluşturuyor. Çünkü kişilerin en çok zaman geçirdikleri iki alanı oluşturuyor. Özellikle evde uzun zaman geçiren ev hanımlarının rahatı bizim öncelikli konularımız içerisinde yer alıyor. Mutfak balkonlarının site içerisine bakmasına dikkat ediyoruz. Çünkü çocuklar site içerisinde oyun oynarken ebeveynleri de onları rahatlıkla balkonlardan takip edebilir. Mutfak araç-gereçlerini kullanışlı hale getiren aparatlar kullanıyoruz. Ara koridorlarda ve hollerde ışıklandırmanın sensörlü olmasına özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

z5-gokyuzu.png

‘ALMANYA GİBİ ÜLKEMİZ’DE İŞÇİ TEDARİĞİ

YAPMAK ZORUNDA KALABİLİR’

İnşaat alanında personel eksikliği olduğuna vurgu yapan Karabağ, “Son birkaç yıldır inşaat maliyetlerinde absürt yükselişler meydana geldi. Bu fiyat artışları asgari ücret ve kura bağlı olarak yaşandı. Fiyatlar yeni yeni biraz durağanlık kazanmış durumda. Konutta talep kadar arz edemiyoruz. Sorun bundan kaynaklanıyor. Talep fazla arz yetersiz kalıyor. Sektörümüzde personel sorunu yaşanıyor. Şu an inşaatlarımızda ağırlıklı olarak yabancı uyruklu işçi çalışıyor. Kendi milletimizden çalıştıracak personel bulmakta zorlanıyoruz. Sadece bizim sektörümüzde değil tüm sektörlerde işçi sorunu yaşıyoruz. Bu sorunun üzerine gidilip çözüm bulunabilir. Farklı ülkelerden işçi temin edilebilir. Almanya’nın 60 yıl önce yaptığı işçi göçü alımını bizde yapabiliriz. Böylece sahada çalışacak aktif ve nitelikli personel artışını sağlamış olabiliriz. Türkiye sanayisi eskisi gibi değil üretim arttı. Buna bağlı olarak da ihracat artış gösterdi. İş insanlarının en büyük hayaliydi yüksek oranda ihracat yapmak. Bu hayalide gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de işsizlik diye bir sorun yok. İş beğenmeme diye bir sorun var” diye konuştu.

dsc-0558-001.jpg

'KONUT AÇIĞI İŞ BİRLİĞİ İLE KAPATILMALI'

Son dönemde yaşanan depremlerden sonra İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nin diğer bölgelere göre yoğun göç aldığının vurgusunu yapan Karabağ, “Ülkemizde yaşanan yıkıcılığı büyük olan son depremlerden sonra İç Anadolu ve Ege Bölgesi’ne doğru bir göç hareketi var. Bu sebepten dolayı bu iki bölgede konut ihtiyacında artışlar yaşandı. İç Anadolu Bölgesi’ndeki artış diğer bölgelere nazaran daha fazla olunca bu durum bizlere doğrudan yansıdı. Bu konut açığını devlet ve müteahhitler olarak iş birliği içerisinde kapatmalıyız” cümleleriyle sözlerine son verdi. •TÜLAY GİZEM BAŞAR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.