Konut Üretimi Yapılamazsa Fiyatlar Çok Yükselecek

Konut Üretimi Yapılamazsa  Fiyatlar Çok Yükselecek
Arz talep dengesinde meydana gelen bozulmaların ardından yüksek fiyatlarla konut satışı yapılmak zorunda kalınmasının konutta yeni bir krizin kapısını araladığı bununla birlikte konut üretiminin de durması emlak sektörünü ..

Arz talep dengesinde meydana gelen bozulmaların ardından yüksek fiyatlarla konut satışı yapılmak zorunda kalınmasının konutta yeni bir krizin kapısını araladığı bununla birlikte konut üretiminin de durması emlak sektörünü bir kısır döngü içerisinde soktuğu belirtildi.  Sektörün son durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan  Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, “Konut sektöründe olağan dışı bir durum yaşanıyor. Arz ve talep dengesi bozuldu. Üretim için neredeyse hiçe yakın dersek yanılmayız. Mevcut üretimler devam ediyor. Kentsel dönüşümle konut üretimi var biraz. Erişilebilir konut üretimi neredeyse hemen hemen bitti. Üretimin az olması talep azalsa dahi arz talep dengesinde taşları yerinden oynatıyor. Konut fiyatları çok ciddi bir şekilde arttı. Sektörde artık dinamikler değişti. Yazlıklar kışlık olmaya başladı. Konut sektörü raylarına oturma çalışıyor. Ancak üretim yapılamazsa sektörü ciddi bir darboğaz bekliyor. Konut fiyatlarındaki artışlar rasyonel olmaktan çıkacak ve ciddi şekilde yükselecek.” dedi.

KONUT FİYATLARININ ARTIŞI KONUSUNDA BASKI VAR

Konut fiyatlarının yükseliş eğiliminin sürdüğünü söyleyen Kerem Nükte Gayrimenkul  Müdürü Hasan Aksay, “Türkiye'de her zaman bir konut ihtiyacı var. Nüfus büyüyor ve nüfusta hareketlilik meydana geliyor.  Konuta talep yüzdesel olarak azaldı ama arz da artmadığı için taleple arz birbirini dengeleyemiyor. Bu da fiyatlarda artış yönünde bir baskı meydana getiriyor. Sektör yeni konut da üretemediği için stok konutların fiyatları yükseliyor. Satışlar da azaldığından dolayı yeni konut üretimine dair de hamleler bu maliyetlerle yapılamıyor. Çok bilinmeyenli bir denklem ile karşı karşıyayız.’’ diye konuştu. (Mine Doruatlı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.