Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

Konya 2023 vizyonunda yer alabilecek mi?

Konya 2023 vizyonunda yer alabilecek mi?

Ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılar gün yüzünde duruyor ve herkes de benim gibi görüyor. Görüyor görmesine de umutsuzluğa da kapılmak istemediği için ümitvar konuşuyor.

İşsizlik sorunu büyümeye devam ediyor ve bunun en yakın delili de geçtiğimiz günlerde temizlik işçisi olabilmek için sınava girenlerin sayısının alınacak elman sayısının kat be kat üzerinde olmasıdır.

Öte yandan Ayşe teyzenin mutfağına girdiğinizde sorun bakalım enflasyon nerelere gelmiş size deliliyle ispatıyla ortaya çıkarır. Çetin kış şartları pazarı kötü etkilerken fiyatlar da aldı başını gitti.

Hemen asıl konumuza gelelim… Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, ''Konya Ticaret Odası olarak üyelerimizin refahı, şehrimizin her alanda gelişmesi noktasında gereken çalışmaları birlik ve beraberlik şuuru ile yapacağız. 2021 yılına kadar tamamlamayı planladığımız tüm projelerimizle Konya’nın ve ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlamış olacağız” diyor.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, “Büyüyen Ekonomi Konya ve KTO 2023 Projeleri” başlıklı basın toplantısında,
“Türkiye Ekonomisi 2016 değerlendirmesi 2017 Beklentileri”, “Konya Ekonomisi Değerlendirmesi”, “KTO Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sonuç Raporu”, “Oda Projelerinde Son Durum” basın mensuplarıyla paylaşıldı.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “2009 küresel krizinin ardından olduğu gibi yeniden yüksek oranda büyüme, yüksek oranda istihdam rakamlarını elde edeceğimize inancımız tamdır. Bu inançla; Konya Ticaret Odası olarak Anadolu ekonomisinin güçlenmesi, yerel ve sektörel gelişimin sağlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Oda yönetimi, meclisi ve meslek komiteleri olarak; Odamızın köklü tarihine ve büyüklüğüne yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize ve ülkemize hizmet etme azim ve kararlılığımız devam etmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi 2017 yılı içerisinde de Konya Ticaret Odası olarak üyelerimizin refahı, şehrimizin her alanda gelişmesi noktasında gereken çalışmaları birlik ve beraberlik şuuru ile yapacağız. 2021 yılına kadar tamamlamayı planladığımız tüm projelerimizle Konya’nın ve ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlamış olacağız” dedi. Demesine de Anadolu ekonomisine yön veren sanayicinin yalancısıyız hiç biri durumdan memnun değil. Yana yakına sıkıntılardan bahsediyorlar. Her zaman dile getirdiğimiz üretmeden kazanamayacağımız ve büyüyemeyeceğimiz bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini yeniden dile getirmek istiyoruz. Üretelim ve büyüyelim… bir çok sanayici yeni sektörlerde ve özellikle inşaat sektöründe çalışmalara girerek finans kaynakları oluşturma derdine düştüler. Aslında makine parklarını tam kapasite çalıştırsalar, devlet teşvikleri bu makine parklarını büyütmeye ve üretimi artırmaya yönelik olsa belki de onlar bu çalışmaların içerisinde yer almayacaklar. Konya ülkenin 2023 vizyonunda ne kadar yer alacak ve bu vizyonda etkili olabilecek bunu zamanla göreceğiz. Önümüzdeki süreç zor bir süreç ve bu süreçte çok farklı bir referandumu yaşayacağız. Çocuklarımızın geleceğini oylayacağımız bu referandum umalım ki ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonlar olsun. Tabi ki sorunlar yok sayılamaz ve bir anda da yok edilemez fakat KTO, oda olarak söylediklerini gerçekleştirirse hem Konya, hem oda üyeleri refaha ermiş olacak ülke ekonomisinde de söz sahibi olacaklardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR