Konya 3. Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması Ödül Töreni yapıldı

Konya 3. Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması Ödül Töreni yapıldı
3. Konya Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması ve Ödül Töreni, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konya Valiliği himayelerinde, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Konya İnsan Mektebi Gelişim Davamız kapsamında düzenlenen 3. Konya Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması ve Ödül Töreni, 29 Mart 2022 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin akıl ve zekâ oyunlarına ilgilerini artırmak ve ulusal turnuvalarda ilimizi temsil edecek öğrencileri yetiştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, 31 ilçede yapılan turnuvalarda birincilik elde eden 10 kategoriden toplam 310 öğrenci yarıştı.

Öğrenciler ilkokul kategorisinde Mangala, Pentago, Küre, Q-Bitzz ve Equilibrio; ortaokul kategorisinde ise Mangala, Pentago, Küre, Reversi ve Kulami oyunlarında rakipleri ile karşı karşıya geldi; yarışma neticesinde farklı okullardan 40 öğrenci dereceye girdi.

2-7.jpg

3-7.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Konya Valiliği’nin himayelerinde Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen 3. Konya Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması’nın önemine vurgu yaparak bu yarışmada kategorilerinde birinci olan öğrencilerin Mayıs 2022’de Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası’nda Konya’yı temsil edeceklerini söyledi. Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek eğitim adına her alanda destek sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve işini aşkla yaparak öğrencilerini yetiştiren yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

10.jpg

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar da bu tarz organizasyonların çocuk ve gençlerimizin gelişen teknoloji karşısında daha iyi yetişmelerine imkân sağladığını ifade etti. Eğitimcilerimizin bir destan yazdıklarını da belirterek onların rehberliğinde öğrencilerimizin çok önemli başarılar elde edeceklerini sözlerine ekledi. Yarışmaya katılan ve derece elde eden öğrencilerimize tebriklerini iletti.

11.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında ‘Konya Modeli Belediyecilik’ten maksatlarının burada olduğu gibi, kurumlarımızla uyum ve işbirliği içerisinde çalışmak olduğunu ifade etti. Çocuk ve gençlerimize eğitim konusunda ellerinden gelen desteği sunmaya devam edeceklerini söyledi. İlkokul kategorilerinde dereceye giren öğrencilere İstanbul gezisi; ortaokul kategorilerinde dereceye giren öğrencilere de seçmeli olarak İstanbul ya da Kudüs gezisi ödülünde bulunacaklarını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün talepleri doğrultusunda da öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenler de bu gezilere katılma hakkı elde etti.

5-3.jpg

Yapılan konuşmaların ardından 10 farklı kategoride dereceye giren 40 öğrenciye protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.

15.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.