Konya basını seçimini yaptı

Konya basını seçimini yaptı
 Muhabir
Konya basınında seçim heyecanı yaşandı. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulu Tantavi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tüm medya kuruluşlarının temsil edildiği yönetimle Cemiyet, yeni dönemde de güçlü bir şekilde faaliyet yürütecek

Konya basınının ortak paydası olan ve kurulduğu 1950 yılından bu yana sektör temsilcilerinin menfaat ve çıkarları doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde Olağan Seçimli Genel Kurul, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Tantavi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında Konya basını yine ve yeniden birlik ve beraberlik mesajı verdi. 300’ün üzerinde üyesi bulunan Cemiyet’in çok sayıda üyesinin katıldığı genel kurulda tek listeyle seçime gidildi.

whatsapp-image-2024-03-16-at-15-10-15.jpeg

Divan Kurulu Başkanlığını Mustafa Arslan’ın yaptığı genel kurulda Divan Kurulu Üyeleri ise Ahmet Baydar, Yaşar Toy ve Mithat Korkusuz oldu.

Divan Kurulu’nun belirlenmesinin ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin 2021-2024 dönemi faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporu okunarak üyelerin oylamasına sunuldu. Ardından açık oylama ile seçime gidildi.

ŞARTLARI SAĞLAYAN TÜM ÜYELERİMİZ EV SAHİBİ OLDU

whatsapp-image-2024-03-16-at-15-56-04-2.jpeg

Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Sefa Özdemir, oy birliğiyle yeniden Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Başkan Sefa Özdemir, seçim sonrası yaptığı konuşmada, “Verimli ve bereketli bir dönemi geride bıraktık ve bugün itibariyle yine hep birlikte, gönül vererek üyelerimizin çıkarları ve mesleğimizin menfaatleri için çalışmaya başlıyoruz. Geride bıraktığımız dönemde şükürler olsun ki Konya’daki tüm meslektaşlarımızın faydasına olan önemli hizmetlere imza attık. Bunların başına da TOKİ ile yaptığımız işbirliği neticesinde şartları sağlayan tüm meslektaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi olması geliyor. Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, hemşerimiz Murat Kurum’un da bu süreçte bize çok büyük destekleri oldu. Kendisine buradan tekraren tüm üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Konya’da şartları sağlayan tüm meslektaşlarımız Ardıçlı TOKİ Konutları’ndan bir ev sahibi oldu” dedi.

SOSYAL AKTİVİTELERE YENİ DÖNEMDE AĞIRLIK VERECEĞİZ

whatsapp-image-2024-03-16-at-15-56-04-4.jpeg

Üyeler arasında birlik ve beraberliği perçinleyip tatlı bir rekabet ortamı oluşturacak futbol turnuvası düzenlediklerini hatırlatan Başkan Sefa Özdemir, “Bunun haricinde tüm üyelerimizin dikili bir ağacı oldu. Beyşehir Yolu üzerinde Konya Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Ormanı’nı oluşturduk. Tüm üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya özen gösterdik. Cenazesi olana taziyeye, düğünü olana tebriğe gittik. Geride kalan dönemde 11 ilimizi etkileyen depremin de etkisiyle planladığımız birçok sosyal ve kültürel faaliyeti ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. İnşallah yeni dönemde üyelerimizin kaynaşması için daha çok sosyal faaliyet gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

DEPREMZEDE MESLEKTAŞLARIMIZI UNUTMADIK

whatsapp-image-2024-03-16-at-15-56-04-6.jpeg

Depremin yaralarının sarılması için tüm Türkiye’nin seferber olduğu dönemde tüm Türkiye gibi Konya’nın da tek yürek olduğunu kaydeden Başkan Sefa Özdemir, “Asli görevimiz olan doğru, tarafsız ve hızlı habercilik vazifemizi yerine getirirken diğer yandan hem bireysel hem de kurumsal olarak hepimiz elimizden geldiğince depremin yaralarını sarmaya çalıştık. Bu süreçte paydaş kurumların da desteğini alan Cemiyetimiz, deprem bölgesindeki şehirlerdeki mağdur meslektaşlarımıza yardımcı olmak adına temin ettiğimiz bilgisayarları yönetim kurulu olarak götürüp hediye ettik” ifadelerini kullandı.

MÜSTAKİL BİR BİNA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin Konya’nın misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak, üyelere daha nitelikli bir ortamda hizmet sunmak ve sosyal bir alan oluşturmak için yaptığı girişimlerin netice verdiğini kaydeden Başkana Sefa Özdemir, “Yeni dönemdeki en büyük hedefimiz, Cemiyetimiz için müstakil bir merkezin oluşturulmasını sağlamak olacak. Bunun için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Belli bir mesafe de aldık. İnşallah bu dönemde neticelendirecek ve arzu ettiğimiz binaya kavuşacağız” dedi. Başkan Özdemir, üyelere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

CEMİYETİN YENİ YÖNETİMİ BU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

whatsapp-image-2024-03-16-at-15-56-04.jpeg

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan yönetimin ardından Cemiyet yönetimindeki görevlendirmeler de hızlı bir şekilde yapıldı. Başkan Sefa Özdemir’in önderliğindeki yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor: Başkan Vekilleri Lokman Koyuncuoğlu, Mustafa Tatlısu, Genel Sekreter Rasim Atalay, Başkan Yardımcıları Erhan Dargeçit, Halid Şen, Emrullah Nergiz, Kerem İşkan, Muhammet Gümüş, Zekeriya Sağlık, Abdullah Akif Solak, Hüseyin Altay, Sayman Üyesi Mustafa Uğurlu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.