Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu
Görevinden istifa eden Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Uslu, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusunu AK Parti’ye yaptı.

ercan-uslu.jpg

ERCAN USLU KİMDİR?

1963 Konya doğumlu olan Ercan Uslu, İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. 1987 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1989 yılında 205.dönem yedek subay olarak Balıkesir’de vatani görevini tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdür yardımcılığında 1991 yılında göreve başlayan Uslu sırasıyla Malzeme ve İkmal Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, APK Daire Başkanlığı, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı, Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü ve son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

STK'LARDA ETKİN ROL ALDI

Evli ve 5 çocuk babası olan İngilizce ve Boşnakça bilen Ercan Uslu, birçok sivil toplu örgütünde görev aldı ve almaya devam ediyor.

- 1992-1995 Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanlığı

- 1995-2015 SADAV (Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı) Başkanlığı

- TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliği

- IBU (Uluslararası Balkan Üniversitesi) Mütevelli Heyeti Üyeliği

- REHADER ( Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği) Kurucu Başkanlığı

- 2009 yılından beri Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu

- 2015 yılından bu yana KOTEV (Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı) Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum