Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Mesleki Eğitimi tercih eden öğrencilere burs

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Mesleki Eğitimi tercih eden öğrencilere burs
Konya Büyükşehir Belediyesi, "Mesleki Eğitimi" tercih eden 5 bin öğrenciye ayda 300 TL burs verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla “Mesleki Eğitimi Tercih Eden Öğrencileri Destekleme İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in göreve geldiği günden itibaren mesleki eğitim noktasında çok ciddi çalışmalar yürüttüğüne vurgu yaptı.

“AMACIMIZ ÜRETEN, İHRAÇ EDEN BİR ÜLKE ORTAYA ÇIKARMAK”

Yerel yönetimler olarak mesleki eğitim konusunda destek olmak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “İnşallah bugün bu imza töreniyle birlikte mesleki eğitimi tercih eden 3 bin öğrencimize 12 ay boyunca 300 TL’lik burs desteği sağlamış olacağız. Amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekilde; üreten, ihraç eden ve bu vesileyle gelişen bir ülke ortaya çıkarmak. Bunun için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya bundan sonra da gayret edeceğiz. Sayın bakanımıza hem Konya’ya teşriflerinden hem de özellikle mesleki eğitime gösterdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

“BAKANLIĞIMIZIN AÇMIŞ OLDUĞU BU MECRA EĞİTİME ÇOK BÜYÜK KATKI SUNACAK”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Hem mesleki eğitimin tekamülü hem eğimin müşterek ihtiyaçlarla beraber belediyelerimizle beraber aynı noktada buluşarak desteklenmesi çok önemli. Konyalılar adına Milli Eğitim Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnsanın çevreyle alakadar olması, çocukların okurken aynı zamanda özellikle mesleki eğitimle beraber çok daha işle, çok daha öğretiyle, çok daha çevreyle alakadar olması hem mesleki kapasitenin geliştirilmesi hem verimli olması hem de bireyin ve toplumun tekamül etmesi açısında çok önemli. Bakanlığımızın açmış olduğu bu mecra eğitime, marifete çok büyük katkı sunacak.” açıklamasını yaptı.

“BAŞKANIMIZ BİR GÖNÜL İNSANI”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise Konya’dan gelen desteğin önemine değinerek konuşmasına başladı. Başkan Altay’ın insanlara hizmet etmekten ve onların hayatlarına güzellikler katmaktan büyük mutluluk alan bir gönül insanı olduğunu belirten Bakan Özer, bunun da herkese nasip olmayacağını söyledi.

Başkan Altay’ın kadim medeniyetimizin ana şehirlerinden birisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şimdi de mesleki eğitime destek verdiğini dile getiren Bakan Özer, “3 bin öğrenciye 12 ay süreyle ayda 300 TL’lik burs verecek. Biz burada bir modifikasyon yaparak 3 bin öğrenciyi 5 bin yapıyoruz.” dedi.

“MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ BİR KALKINMA HAMLESİNİ KONYA’DAN BAŞLATALIM”

Bakan Özer, “Konya’mız gerçekten küçük ve orta ölçekli işletmelerin en yaygın olan ve en büyük hacme sahip olan illerimizden bir tanesi. Onun için bu protokolü çok kıymetli buluyorum. Tarım alanında mesleki eğitim merkezleri çok tanınmıyor, genelde hep meslek liseleri üzerine programlar yapılıyor. Bu vesileyle tarımda Mesleki Eğitim Merkezlerini de başlatmış olalım ve bu burs programından da ağırlıklı olarak tarımda Mesleki Eğitim Merkezlerinde yer alacak olanlara yararlandıralım. İnşallah bakanlıklarımız, valiliklerimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla el birliğiyle artık mesleki eğitimde yeni bir hikaye, yeni bir kalkınma hamlesini Konya’dan başlatalım. Hayırlı olsun.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Konya’da mesleki eğitimi tercih eden, çıraklık eğitimi alan 5 bin öğrenciye aylık 300 TL burs imkanı sunacak protokolün imzaları atıldı.









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.