Konya Büyükşehir'den ATİD kapsamında işaret dili eğitimi

Konya Büyükşehir'den ATİD kapsamında işaret dili eğitimi
 Editör
Konya Büyükşehir, KOMEK, ASEM, atölyeler ile ilçelerde çalışan personellere İşaret Dili Eğitimi verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ATİD Programı kapsamında merkez KOMEK, ASEM, atölyeler ile ilçelerde çalışan personeller için Hizmet İçi Türk İşaret Dili Eğitimi gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, AFAD Teknik İşaret Dili (ATİD) Programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) görevli personellere işaret dili eğitimi verdi.

Merkez KOMEK, ASEM ve atölyelerde çalışan personeller eğitime Aladdin KOMEK’te, ilçelerde çalışan personeller ise uzaktan eğitim yöntemiyle katıldı. Merkez ve ilçelerde çalışan tüm halkla ilişkiler ve kat görevlileri için düzenlenen eğitimler, eş zamanlı başlayıp, sabah ve öğle grubu şeklinde gerçekleştirildi.

253 personelin katıldığı eğitimlerin sonunda eğitimi tamamlayanlara katılım belgesi verildi.

komek-ve-asem2.jpg

ETKİLİ VE HIZLI ÇÖZÜMLER ÜRETECEK
Eğitime katılan personel de aldıkları eğitim sayesinde işitme engelli insanlarla daha iyi iletişim kurduklarını belirterek, eğitim için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

ATİD Programı, teknik işaret dili terimleri sözlüğü ve uygulamalı eğitimler vasıtasıyla ülke genelinde; afet ve acil durum çalışanlarının birbirleriyle ve işitme engellilerle ortak işaret dilini kullanarak iletişim kurabilmeleri; etkili ve hızlı çözümler üreterek müdahalede bulunabilmeleri amacıyla geliştirilmiş bir programdır.

komek-ve-asem.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.