Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde 8 Mart farkındalığı

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde 8 Mart farkındalığı
 Editör
Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” için konuşmasını gerçekleştiren Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, "Bilindiği üzere, 1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda eşitliğe kavuşmasının sağlanması amacıyla 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” olarak ilan edilmiştir" dedi.

Günümüzde kadınların çalışmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, "Kadınların toplumsal ve ekonomik hayat içerisindeki mücadelesi insanların yaratıldığı günden bugüne süregelmiştir. Özellikle geçen yüzyılın başından itibaren kadınların istihdama etkin bir biçimde katılmaya başlaması gerek iş yaşamında ve gerekse toplumsal yaşamda oldukça hızlı bir değişim sürecini başlatmıştır. Günümüzde ise daha fazla kadının işgücüne katılması ve daha rahat çalışma ve yasam koşullarına sahip olmasına katkı sunacak istihdam teşvikleri yeni programlarla ihtiyaca göre güncellenerek devam etmektedir. İş’te Pozitif platformu ile Bakanlıklarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın kadınların işgücüne katılımına katkı sunmak istihdamını artırmak ve kendi işini kurarak girişimci olmak isteyenlere hibe destekleriyle yön verilmekte ve destek olunmaktadır" ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Emrah Keleş, sözlerine şu şekilde devam etti: "Öte yandan Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayırımcılık Projesi (KİPAP) ile imalat sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde istihdam edilecek kadın çalışanlara aylık 25.000 ₺’ye kadar pirim, vergi ve ücret desteğinin yanında ayrıca 0-66 ay aralığında çocuğu olan kadın katılıcımlar için aylık 3.000 TL çocuk bakım desteği verilmektedir.Öte yandan kadın dernekleri, meslek odaları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz faaliyetlerle kadınların işgücüne katılımını artırmayı amaçlamaktayız. Kadınların işgücüne katılımını sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsuru olarak kabul etmekle birlikte, çalışma koşullarının her geçen gün daha iyiye ulaşması için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. İşgücü piyasasına yeni girmeye çalışan kadınlara, mezun olacak kursiyer ve öğrencilere yönelik İş Kulübü Eğitimlerimizle onları iş görüşmelerine hazırlıyor, kendilerini yeterince ifade edebilecekleri duruma getiriyoruz. 4-8 Mart tarihleri arasında Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle farkındalık oluşturmayı amaçlıyor, kadınların çalışma hayatına güçlü bir şekilde girmeleri sağlamak için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu itibarla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlıklı günler diliyorum."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.