Konya İHH arama kurtarmadan Deprem Haftası mesajı

Konya İHH arama kurtarmadan Deprem Haftası mesajı
Konya İHH Arama Kurtarma Sorumlusu Fatih Mızrak 1-7 Mart Deprem haftası ile alakalı bilgi verdi.

Konya İHH Arama Kurtarma Sorumlusu Fatih Mızrak Deprem haftası ile ilgili şunları kaydetti: “Depremler neredeyse dünya tarihi kadar eskidir. Sismik olarak aktif olan bölgelerdeki yer tabakası hareketlerine deprem adı verilir. Bu yer hareketleri genel olarak ardışık bir yapıya sahiptir. Depremler insan hayatında yıkımlara yol açan doğal afetler arasındadır. Ülkemizde oldukça etkin bir deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Türkiye’de geçmişte de büyük çaplı depremler yaşanmış, bu afetler sonucu toplumumuzu derinden etkileyen can ve mal kayıpları yaşanmıştır.

Depremlerin gelecekte de devam edeceği herkesin bildiği bir gerçektir. Peki, bu durumla ilgili nasıl çözüm yollarına başvurulabilir ve ne gibi önlemeler alınabilir. Her şeyden önce bilgi sahibi olmak ve kendimizi eğitmek önemlidir. Deprem Haftası bunu amaçlayarak belirlenmiştir.

Her yıl mart ayının ilk haftasında düzenlenen Deprem Haftası öncelikle vatandaşları bilgilendirmek, deprem öncesinde alınması gereken önlemeleri anlatmak, deprem sırasında neler yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini anlatarak can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlamaktadır.

Özellikle bizim gibi büyük çoğunluğu deprem bölgesinde olan ülkeler bu konuda gerekli önlemleri almakla kalmamalı, insanları da eğitmelidirler. Ülkemizdeki son depremlerde 50 binin üstünde insan hayatını kaybetmiş, 130 bine yakın yaralanmış ve 400 binin üstünde bina yıkılmıştır.

Bizde Konya İHH Arama Kurtarma olarak doğal afetlerde görev almanın yanında, ivedi bir şekilde gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza deprem ve afetlerle alakalı bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz,bu kapsamda okullarda, fabrikalarda temel afet bilinci eğitimleri veriyoruz. Haftalık eğitimlerimizide Vakıf Şubemizin eğitim salonunda gerçekleştiriyoruz tüm gönüllüleri bekliyoruz, afetsiz günler diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.