Konya ihracatta rekoru Otomatiğe Bağladı

Konya ihracatta rekoru Otomatiğe Bağladı
Konya 279 Milyon 392 Bin Dolarla Tarihinin En Yüksek Nisan Ayı İhracat Rakamına Ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Nisan ayında Türkiye'nin ihracatı, pandemiye rağmen geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 109'luk  artışla, 18 milyar 766 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek nisan ayı ihracatı oldu. Nisan ayı ihracatı; Mart 2021'den sonra tüm zamanların en çok ihracat yapılan ikinci ay olarak tarihe geçti. İhracat ailesi, ocak-nisan döneminde ise 2020 yılındaki aynı döneme göre yüzde 33,1'lik artışla 68 milyar 752 milyon dolarlık ihracata imza attı. Türk ihracatçısı, nisan ayı ile beraber son beş ayı üst üste rekorla kapatma başarısı gösterdi. Nisan'da bir önceki yılın aynı ayına göre 25 sektör ihracatını artırdı. 9 sektör ise tarihlerinin en yüksek aylık ihracat rekorunu kırdı. Geçtiğimiz ay 2 milyar 466 milyon dolarla otomotiv sektörü liderliğini korudu. Nisan'da Türk bayrağını 218 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başaran Türk ihracatçısı, 182 ülkeye ihracatını artırdı. Nisan ayında 15 il; tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirirken, 74 il ise ihracatını artırarak önemli bir başarıya imza attı. Nisan ayında; ihracat ailesine 2 bin 444 yeni firmanın katılmasıyla da yeni ihracata başlayan firma sayısında da tüm zamanların aylık rekoru kırıldı.

konya-ihracatta.jpg

KONYA REKORLARINA DEVAM ETTİ

Nisan ayında Konya, ihracatını geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 78,18 artırarak 279 milyon 392 bin 189 dolar ihracat yaptı. En fazla ihracat yapan ilk on şehir arasında yer almaya devam eden Konya, Türkiye ihracatından yüzde 1.63 pay aldı. 2021 yılı ilk dört aylık ihracat rakamı da 978.081.454 USD olarak gerçekleşti. 2021 yılı ilk dört aylık rakamı, 2020 yılı ilk dört aylık rakamı göre yüzde 45,87 artış gösterdi.

ÖZTÜRK’TEN KUTLAMA

Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk:

“Mart ayında 284 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatımız Nisan ayında da yüzde 78 artarak 279 milyon dolar oldu. İlk dört ayda da 1 milyar dolara yaklaşan ihracatımızın hızlı yükselişi hedeflerimizde ilerlediğimizi göstermektedir. İlk dört ayda Türkiye ortalaması üzerinde ihracat artışımız devam etmektedir. Şehrimiz ve ülkemiz ekonomisinin büyümesine ihracatıyla katkı sağlayan müteşebbislerimizi ve emeği geçenleri kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de yaptığı açıklamada Konyalı ihracatçıları tebrik etti. Kütükcü, “Nisan ayı ihracat artış oranımız yüzde 78,2 olarak gerçekleşti. Böylece Ocak-Nisan döneminde ortalama yüzde 45,9’luk artışla 978 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. Tüm ihracatçılarımızı kutluyorum” ifadelerine yer verdi. (Sevim Aksoy Parlak)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.