Konya İtfaiye Haftası

Konya İtfaiye Haftası
Konya Büyükşehir Belediye itfaiye ekipleri, ilk yardım, yangın söndürme ve araçtan yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

Konya Büyükşehir Belediye itfaiye ekipleri, İtfaiye Haftası dolayısıyla ilk yardım, yangın söndürme ve araçtan yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Türk İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 300. belediyelere devrinin ise 91. yılı dolayısıyla Kent Meydanı'nda tören düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, itfaiye personelinin canlarını her zaman riske ederek çalıştığını vurguladı.

2023 yılında Türkiye'nin lider ülke olmasının ancak şehirlerin lider şehirler olmasıyla mümkün olacağını dile getiren Akyürek, "Kurum ve kuruluşlarımızın da bu bakış açısıyla kendilerine yeni bir çıta oluşturması gerekir. Çok iddialı dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız var. Yine çok iddialı hemşehrimiz Başbakanımız var" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kaza yapmış araçtan yaralı kurtarılması, tüp yangını ve yanan otomobilin söndürülmesi tatbikatı yapıldı.

Akyürek, tatbikatın ardından Japon itfaiyeci Fumiaki Chiyoda'ya plaket verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.