Konya- Kazakistan arasında ticaret hacmi her geçen gün artıyor

Konya- Kazakistan arasında ticaret hacmi her geçen gün artıyor
MÜSİAD Konya Şubesi Türkiye –Kazakistan B2B Programı'nı düzenledi.

Konya- Kazakistan arasında ticaret hacmi her geçen gün artıyor

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Türkiye –Kazakistan B2B Programı kapsamında Konya’ya gelen 40’ı aşkın iş adamı heyeti, ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Türkiye–Kazakistan B2B Programı kapsamında kente gelen 40’ı aşkın Kazakistanlı iş adamı heyeti, B2B programında bir araya geldi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artırılması gerektiğine dikkat çekti.

konya-kazakistan-4.jpg

“Bizler, birbirimizin sevinciyle seviniyor, dertleriyle dertleniyoruz ”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı; “Geçtiğimiz günlerde Kazakistan'da yaşanan olaylara millet olarak üzüldük. Dost ve kardeş Kazakistan'ın bu sorunun üstesinden geleceğinden, devlet geleneği ve Kazak halkının sağduyusu ile bu süreçten güçlenerek çıkacağından şüphe duymuyoruz. Bizler, büyük Türk dünyası ailesinin üyeleri olarak birbirimizin sevinciyle seviniyor, dertleriyle dertleniyoruz. Türkiye ile Kazakistan'ın her alanda mükemmel düzeyde seyreden ilişki ve iş birliğini sekteye uğramadan ilerletmek kararlılığındayız. Kazakistan yeni hükümetini bu zor dönemde üstlendikleri görevlerinde başarılar temenni ediyoruz” dedi.

konya-kazakistan-1.jpg

Başkan Hilmi Kağnıcı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar MÜSİAD Konya şubesi olarak girişimleriyle Kazakistan’da birçok ticari platformda ortak anlaşmalar imzalanmıştır. Hiç şüphe yok ki; ilişkilerimizin her alanda daha ileri gitmesini istiyoruz. Amacımız kardeş ülke Kazakistan’la, ekonomik ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesidir. Ticaret ve yatırım ilişkileri noktasında yapılan bu ziyaretlerin özellikle 2021 yılı itibari ile daha yoğunluğu ticari faaliyetler tablosunda Konya ve Kırgızistan büyük bir ticari hacme ulaştığını görmekteyiz bu ilişkilerin, iki ülke arasında bir dönüm noktası oluşturmasını sağlamaktır. Kazakistan’daki her 8 yabancı şirketten biri Türk firmasıdır. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri içinde en fazla yatırımımızın bulunduğu ülkelerden biri olan Kazakistan’la geçtiğimiz yıl küresel salgına rağmen, ticaret hacminde bir düşüş olmamıştır. Öyle ki, şehrimizin 2021 yılında Kazakistan’a ihracatı 18 Milyon 446 bin 550 dolar, ithalatımız ise 2 milyon 542 bin dolar olarak gerçekleşmiştir.”

konya-kazakistan-3.jpg

10 milyar dolar ticari hacim hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı artırmalıyız.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı M.Hilmi Kağnıcı Kendi değerlerimizin korunması ve geliştirilmesi, bu anlamda Türk dünyasının birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmasına yol açacağına dikkat çekerek konuşmasını şöyle tamamladı; “Biz elimizden geleni yapmaya hazırız Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminde iki ülke Cumhurbaşkanlarının belirlediği hedef, orta vadede 5 milyar dolar, uzun vadede ise 10 milyar dolardır. Bizde bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı artırmalıyız. Kazakistan ile hem var olan ticaretimizi hem de ikili ilişkilerimizi üst seviyelere taşımak ve aynı zamanda da kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmek istiyoruz.”

konya-kazakistan.jpg

B2B programında 300’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştiren Kazakistanlı heyet, Konya’da bulunmaktan memnun olduklarını ve oldukça verimli iş bağlantıları kurduklarını ifade ettiler.

Programın sonunda Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ve Kazakistanlı Heyet karşılıklı hediyelerini takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.