Konya Müftülüğü’nden Kurban Bayramı Açıklaması

Konya Müftülüğü’nden Kurban Bayramı Açıklaması
Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurban hizmetleri hakkında basın toplantısı düzenledi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen açıklamada konuşan Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca organize edilen, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle yürütülen 'Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu' her yıl olduğu gibi bu yıl da devam etmektedir. Bu organizasyona katılan vatandaşlarımız adına kurbanların bir bölümü ülkemizde kesilmekte ve muhtaç durumda olanlara dağıtılmakta, bir bölümü de yurtdışında, Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri’nde kesilerek oralardaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize iletilmektedir” dedi.

Müftü Prof. Dr. Ali Akpınar, çocukların kurban kesim yerlerine yaklaştırılmaması gerektiğine söyleyerek, “Kurban kesimine aile boyu şahit olmak güzel ama bu noktada çocukların belleklerinde kalıcı izler bırakacak kesim yerlerine çok fazla yaklaştırılmaması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Yine bu noktada kurban kanının çocukların alnına sürülmesi dini bir gerek değildir ve bu davranışa gerek duyulmamalıdır” diye konuştu.

Bayram namazı öncesinde kurban kesilmemesi gerektiğini vurgulayan Müftü Akpınar, “Bayramlar, bayram namazı ile başlar, temeli camide atılır. Açılışı tekbirlerle ve namazla yapılır. Dolayısıyla bayram namazı 4 Ekim Cumartesi günü sabah saat 07.27’de kılınacak. Bayram namazı kılınmadan önce kesilen kurbanların geçersiz olduğunu Peygamberimiz beyan etmiştir. Maalesef geçtiğimiz yıllarda Konya’da bayram namazına giderken kurban kesenlere şahit oldum. Bu yanlıştır. Bayram namazından önce kurban kesenlere Peygamberimiz kurbanlarını tekrar kesmelerinin gerekliği olduğunu özellikle söylemiştir. Bu konuda acele etmemelerini kardeşlerimizden istirham ediyorum” ifadelerini kullandı. Müftü Akpınar teşrik tekbirleri hakkında, “Teşrik tekbirleri arefe günü sabah namazı farzından sonra başlar, bayramın 4. günü ikindi namazı farzından sonraya kadar devam eder. Toplam 23 vakittir. Kadın, erkek farzı kıldıktan sonra bu tekbirleri getirmeleri gerekiyor. Teşrik tekbirleri, vacip olan tekbirlerdir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.