Konya Ovası yerini ‘Obruk Ovası’na bıraktı! Bir obruk daha oluştu!

Konya Ovası yerini ‘Obruk Ovası’na bıraktı! Bir obruk daha oluştu!
 Muhabir
Konya’da yeni bir obruk alarmı daha verildi. Konya'nın Çumra ilçesinde Timraş’ta oluşan obruk tedirginliğe yol açtı

Yeraltı sularının bilinçsiz kullanılması sebebi ile günden güne Konya’da obruk sayısı artıyor. Konya'nın Çumra ilçesinde yeni bir obruk meydana geldi. Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Timraş Mevkisindeki vatandaşlar, obruk oluştuğunu fark etti.

9a680ce2-dc62-454a-9f71-ad84466f7220.jpg

Çapı yaklaşık 8-10 metre, derinliği ise 20 metreyi bulan obruğu görünce tedirgin olan vatandaşlar, durumu basın yetkilileri ile paylaştı.

438829567-387180320976093-679167128209188634-n.jpg

Oluşan obrukların ardından yetkililer ivedi şekilde çalışmalarına başladı. Oluşan obrukların ardından Çumra Ziraat Odası sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Apa Barajı'nın suyu, Konya Ovası'na taşıyan Çarşamba Çayı'na bırakıldığı belirtildi. Çarşamba Çayı’nın geçtiği Doğanlı ve Gökhüyük Mahallelerinde çok sayıda obruk meydana geldi.

Çumra Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çarşamba çayının geçtiği Doğanlı ve Gökhüyük mahallelerimizde obruk, düden oluşmuştur. Bu sebepten dolayı Çarşamba kanalından su kesilmiştir. Kanalda inceleme ve araştırmalar yapılıp gerekli önlem ve bakımı yapıldıktan sonra tekrar su verilecektir. DSİ ve Çumra Sulama birliğinin çalışmaları devam etmektedir.”

1.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.