Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde başkanlık "Çumra"da kaldı

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde başkanlık "Çumra"da kaldı
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 69. Seçimli Olağan Genel Kurulu yanda başkanlığa Çumralı adaylardan Ramazan Erkoyuncu seçildi. Erkoyuncu görevi köylüsü Recep Konuk'tan devralacak. Ramazan Erkoyuncu'nun özgeçmişi... Ramazan Erkoyuncu kimdir?

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 69. Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'un aday olmadığı ve 5 adayın seçimlerde yarıştığı genel kurula üreticiler yoğun ilgi gösterirken, genel kurulda oda başkanları ve STK'lardan da çok sayıda temsilci yer aldı.

Seçimler sonunda başkanlığa Ramazan Erkoyuncu seçildi. Böylece başkanlık Çumra bölgesinde kaldı. Yeni başkan Ramazan Erkoyuncu da Recep Konuk gibi Çumra Türkmencamili doğumlu.

ramazan-erkoyuncu-2.jpg

RAMAZAN ERKOYUNCU KİMDİR?

1958 yılında Konya’nın Çumra ilçesi Türkmencamili köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çumra’da tamamladı. Lise eğitimine Meram Ticaret Meslek Lisesinde devam etti. 1992 yılına kadar Çumra’da manifaturacılık ve çiftçilikle uğraştı. 1992-2002 yılları arasında Karaman’da traktör ana bayiliği yaptı. 1998-2005 yıllarında Çumra’da hububat bakliyat işi yapan Erkoyuncu, 2003 yılında Konya’da inşaat ve müteahhitlik yapmaya başladı.

1999 yılında Çumra Şeker Fabrikası’nın kuruluş çalışmaları başlangıcı içerisinde olan Ramazan Erkoyuncu, Çumra Şeker Fabrikası’nın kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2004-2009 yılları arasında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin iştiraki olan Şekersüt Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Şekersüt Çiftliğinin kuruluşunda aktif rol aldı. 2007-2011 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Bu süreler içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek, federasyon ve kooperatiflerde yer aldı. 2017 yılında Küçükbaş hayvancılık ile ilgili yatırımlar yapan Ramazan Erkoyuncu ata mesleği olan çiftçilik çalışmalarına devam ediyor. Aktif olarak Çiftçilik, hayvancılık, inşaat ve müteahhitlik yapan Ramazan Erkoyuncu evli ve 3 çocuk babası.

3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.