Konya Ramazan’da Gazze’nin yanında

Konya Ramazan’da Gazze’nin yanında
 Editör
Konya’daki yardım kuruluşları açlık ve susuzluğun pençesindeki Gazze halkına desteğini İsrail’in engellemeleri nedeniyle zor şartlar altında devam ettiriyor.

İşgalci terör devleri İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'ten beri tam ablukaya alarak büyük bir vahşet ve soykırım gerçekleştirdiği Gazze’ye yönelik saldırıları, Müslümanların kutsal ayı Ramazan ayında devam ediyor.

Gazze'de bombalar ve salgın hastalıklar Müslümanları tehdit ederken, açlık da insani krizi derinleştiriyor. Bölgeye ulaşan yardımlar ise yeterli gelmiyor. İşgalci rejimin soykırımına maruz kalan Gazze'de açlık, insani krizi daha da vahim hale getiriyor. Terör rejiminin ablukası içerisindeki Gazze'de evlerini kaybeden ve sokaklara dökülen Gazelliler, bombaların yanı sıra açlıkla da mücadele ediyor. Konya merkezli yardım kuruluşları da zor şartlar altında bölgede faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Cansuyu Konya Şubesi ve Ribat İnsani Yardım Derneği de hayırseverlerin bağış ve yardımlarını bölgeye ulaştırmaya devam ediyor.

ribat-1.jpg

YAPILAN HİÇBİR YARDIM BOŞA GİTMİYOR, İHH HEDEFE ULAŞIYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında 60 ülkede ve Gazze’de yardım çalışmaları gerçekleştirecek. Bu çalışmaların en başında ise Gazze'ye yönelik yardımlar yer alıyor. 2008'deki Dökme Kurşun Harekatı'ndan bu yana Gazze'de bizzat yerinden çalışmalar yürüten İHH, bu yıl da Ramazan'da Gazzelilere umut olacak. İHH Konya Şubesi Saha Koordinatörü Halil İbrahim Kılıç, “Gazze'ye yardımların ulaştığına dair hayırseverlerin kesinlikle tereddütleri olmaması gerekiyor. Ne yapabiliriz demeyin boykot edelim. Yardım edelim. Gazzeli kardeşlerimizi ölüme bırakmayalım. 2009 yılından beri Gazze'de ofislerimiz mevcut ve yardımları bizzat yerinden dağıtıyoruz. Gıda yardımlarının yanı sıra, eğitim, sağlık ve insani diplomasi alanlarında da faaliyet gösteren İHH'nın Gazze'de 30'a yakın çalışanı bulunuyor” dedi.

hh-2.jpg

‘MART AYINDA ÖZGÜRLÜK FİLOSU GAZZE'YE YOL ALIYOR’

Mavi Marmara'dan daha kapsamlı bir gemi organizasyonu ile Gazze'ye yardım ulaştırmayı planladıklarını dile getiren Halil İbrahim Kılıç, “İHH, Mart ayının sonunda Türkiye'den ve dünyadan aktivistlerin de katılımıyla yola çıkacak Özgürlük Filosu, Gazze'deki ablukayı delmeyi ve Gazzelilere insani yardım ulaştırmayı amaçlıyor. Filoda uzun ömürlü gıda, ilaç, bebek bezi ve giyecek gibi temel ihtiyaç malzemeleri yer alacak. Bugüne kadar Gazze'de 1.5 milyondan fazla kişiye sıcak yemek, 1.6 milyondan fazla kişiye ekmek ve 34 bin battaniye dağıtan İHH, yardımlarını sürdürmeye kararlı” dedi.

gazzzzzzzzzze.jpeg

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GEMİLER ABLUKAYI DELMEYE GİDECEK

İHH’nın organizatörlüğünde dünya genelinde yürütülen çalışma ile birlikte onlarca yardım gemisinin Gazze’ye ulaşmak üzere aynı anda hareket edeceğini söyleyen Kılıç, “Türkiye öncülüğünü İHH'nın organize edeceği dünya genelinde olacak bir yardım kampanyası başlıyor. Dünyanın her yerinden aktivistlerin de katılımıyla gerçekleşecek olan bu organizasyon, Gazze'deki ablukayı inşallah delecek ve Gazellilere umut olacak. Türkiye’den bir gemimiz Mart ayı sonuna doğru filoya katılacak. Bu gemide battaniye, yemek, temel ihtiyaçlar, gıda ürünleri insan için ne gerekliyse hayırseverlerimizin bağışlarıyla gemimizi doldurup dümenini Gazze’ye doğru çevireceğiz” diye konuştu.

CANSUYU, YARDIM İÇİN İSRAİL’İN KUBBESİNİ AŞIYOR!

7 Ekim tarihinden itibaren büyük bir soykırımın ve insanlık vahşetinin yaşandığı Gazze’nin Türkiye’ye muhtaç, bölgedeki sağ kalan insanların ise aç olduğunu kaydeden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Başkanı İsmail Tozan, bölgeye yardımları ulaştırmanın da bir hayli zor olduğunu ifade etti. İslamiyet’in en önemli merkezlerinden biri olan Gazze’de iki eğitim merkezlerinin bulunduğunu, ayrıca bölgedeki paydaş vakıflar ile birlikte sürekli yardım çalışmaları yürüttüklerini ifade eden İsmail Tozan, “7 Ekim’de başlayan katliamdan sonra ilk olarak Mısır Kızılay’ı aracılığıyla Gazze’ye 7 TIR’lık insani yardım malzemesini ulaştırdık. Sonrasında da yardım çalışmalarımız sistemli bir şekilde devam etti. Konyalı hayırseverlerin destekleriyle temin ettiğimiz yardımları, güç koşullarda olsa da bölge insanına ulaştırıyor, onların en acil ihtiyaçlarını olabildiğince hızlı bir şekilde gidermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

ribat-2.jpg

BU YIL İFTAR ÇADIRLARINI GAZZE’DE KURALIM

Ramazan ayının bereketini yaşamak, rahmetinden istifade etmek ve mağfirete erenlerden olmak isteyen Konyalıların adeta hayırda yarıştıklarını dile getiren İsmail Tozan, “Öncelikle Allah yardımsever halkımızdan razı olsun. Onların yardımları ile aşılmaz denilen aşılıyor, ulaşılmaz denen yere ulaşılıyor. Geçtiğimiz ay bölgeye 16 TIR dolusu insani yardım malzemesi göndermiştik. Nasip olursa Ramazan ayı içinde de 10 TIR yardım göndermeyi hedefliyoruz. Yardımlarımız bu hafta itibariyle peyderpey bölgeye ulaştırılacak. Bölgeye ulaştırılan yardımlar aşevlerinde aş olup kaynayacak, bir lokma ekmeğe bir tutam sıcak yemeğe muhtaç, bir tas çorbayı bile lüks sayabilecek durumda olan insanlara da bu nimetler Konyalı hemşerilerimizin yardımları vesilesiyle ulaştırılmış olacak” ifadelerini kullandı.

hh-3.jpg

YARDIMLAR BÖLGEYE SINIRLI GİRİYOR

Tozan, "Gazze açlıktan her gün ölüyor. Bölgede Necmettin Erbakan Hoca’nın adını taşıyan bir okulu üs gibi kullanıyoruz. Buraya giden yardımları gönüllülerimiz yemek yapıp Gazze halkına sunuyor. Gazze’nin yaralarını sarmak, insani yardımları bölgeye ulaştırmak, çocukların açlık, kıtlık, salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmesini önlemek için başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından yardım dernekleri aracılığıyla bölgeye ulaştırılmak istenen yardımların büyük bir bölümü sınır kapılarında bekletiliyor. Bizler o kapıları açmak için elimizden gelen ne varsa aşıp kardeşlerimize yardım elinizi uzatıyoruz’’ dedi.

DAHA FAZLA YARDIMA İHTİYAÇ VAR

Gazze'ye yapılan yardımların sınırlı olduğunu ve daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Tozan, "Gazze'deki durum çok vahim. Bölgede insani bir kriz yaşanıyor. Müslüman kardeşlerimiz açlık ve hastalıkla boğuşuyor. Ramazan ayında Gazze'yi unutmayalım ve onlara yardım eli uzatalım. İsrail, bölgeye gıda ve insani yardımların ulaştırılmasını önlemeye yönelik elinden geleni yapıyor. 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırısı altındaki 2.3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nin kuzeyine doğru olan kesimlerde yaklaşık 600 bin kişinin bombardıman ve hastalıkların yayılmasının yanı sıra Gazzeli kardeşlerimiz kıtlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya. Her saat bir Gazzeli kardeşimiz ölüyor. Gazze'de 10 binden fazla evladımız yetersiz beslenme nedenlerinden ölüyor” dedi.

RİBAT, KONYA’DAN GAZZE'YE YARDIM ELİ UZATIYOR

Ribat İnsani Yardım Derneği Saha Koordinatörü Mehmet Kılıç da, Gazze'de yaşanan insani dramı ifade ederek, “Gazze'de katliamın olduğu günden beri oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Fakat Gazze'de hayat bitmiş vaziyette. İnsanlar açlıktan, susuzluktan ve sağlıklı beslenemediklerinden dolayı ölüyor. Bir gün tek çeşit, yarın belki 2 çeşit yemek yiyebiliyorlar. Sonraki gün belki yiyecek yemek bulamıyorlar” dedi.

gazzzzzzzzzzze.jpg

RAMAZAN'DA YARDIM ÇADIRI KURULSUN

Ribat İnsani Yardım Vakfı olarak Ramazan ayında hem nakdi hem de gıda yardımı göndereceklerini belirten Kılıç, Konya halkını ve tüm yardımseverleri Ramazan ayında iftar sofraları kurmaya değil, Gazze'ye yardım çadırı kurmaya davet etti.

gazzzzzzzzzzzze.jpeg

GAZZE'YE YARDIM SINIRLI

Gazze'ye yapılan yardımların sınırlı olduğunu ve daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Kılıç, "Gazze'deki durum çok vahim. Bölgede insani bir kriz yaşanıyor. Müslüman kardeşlerimiz açlık ve hastalıkla boğuşuyor. Ramazan ayında Gazze'yi unutmayalım ve onlara yardım eli uzatalım. İsrail, bölgeye gıda ve insani yardımların ulaştırılmasını önlemeye yönelik elinden geleni yapıyor. Biz de Müslüman kardeşlerimiz için elimizden geleni yapalım" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.