Konya Saadet il divan toplantısı yapıldı

Konya Saadet il divan toplantısı yapıldı
Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Haziran Ayı İl Divan Toplantısı internet üzerinden gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından büyük bir gürültüyle açıklanan, şehrimize yapılacak olan yatırımlar tabi ki yapılması gereken, olması gereken yatırımlardır. Ancak bu kadar gürültü koparacak yatırımlar değildir. Zaten hali hazırda yapılması gereken küçük işler büyük bir projeymiş gibi hemşehrilerimize sunulmaktadır.” dedi. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Haziran Ayı İl Divan Toplantısı internet üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Birol Aydın, İl Başkanı Hüseyin Saydam, Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

YATIRIMLAR 20-30 SENE SONRASI ÖNGÖRÜLEREK PLANLANMALI!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Saydam, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada; “Öncelikle bugün ve yarın sınava giren öğrencilerimize başarılar diliyorum. Allah gönüllerine göre versin. Allah muvaffak etsin. Pandemi sürecini yaşadık ve yaşamaya çalışıyoruz. Bu süreçte parti olarak görüşlerimizi zaman zaman kamuoyu ile paylaştık. Endişelerimizi, gelecekte karşılaşacağımız problemleri ve çözüm önerilerimizi sunduk. Hayat devam ediyor. Yaşadığımız zaman açısından insanların yaşam standartları her gün değişiyor. Bundan 100 yıl önceki yaşam standartları ile bugünkü standartlar bir değil. Bugün olmazsa olmaz dediğimiz, 100 yıl önce insan hayatında olmayan pek çok şey bugün bırakın lüks olmayı, hayat standardı haline gelmiş. Bu sebeple idarecilerimiz bütün meseleye bu gözle bakıp ona göre adımlar atmak zorundadırlar. Bugünün idarecileri yaşam standartlarının en az 20, 30 sene sonrasını öngörerek adımlarını ona göre atmak zorundadırlar. Şehirlerimiz, binalarımız, ekonomimiz, tarımımız, teknoloji yatırımlarının nereye evrileceği de öngörülerek; insan gücü, bulunduğumuz coğrafya, iklim değişiklikleri gibi unsurlarda göz önünde bulundurularak şekillendirilmeli ve ona uygun adımlar atılmalıdır.” dedi.

BELEDİYE, KENDİSİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLERİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA YAPTIRIYOR!

Yerel gündem üzerine de açıklamalarda bulunan Saydam, “Bildiğiniz üzere şehrimiz açısından da hem yerelde hem de merkezi olarak birtakım adımlar atılmakta, bir şeyler yapılmaya çalışılmaktadır. Ama takip ettiğimiz kadarıyla yerel yönetim normalde kendisinin yapması gereken birçok işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devretmiş gözüküyor. Bu gerçekte böyle midir, yoksa bir algı operasyonu mudur, bu önümüzdeki süreçte ortaya çıkar. Konya ilimiz 31 ilçesi ile , 2 milyon 200 bin nüfusu ile ve Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip, tarımı ve sanayisi ile ülkemiz içerisinde önemli bir şehirdir. Bu açıdan büyük bir gürültüsü yapılan, şehrimize yapılacak olan yatırımlar tabi ki yapılması gereken, olması gereken yatırımlardır. Ancak bu kadar gürültü koparacak yatırımlar değildir.” dedi.

AÇIKLADIKLARI YATIRIMLAR, ZATEN MEVCUT YAPILMASI GEREKEN VE GEÇ KALINAN YATIRIMLAR!

Açıklanan projelerin zaten hali hazırda yapılması gereken işler olduğunu belirten Saydam; “Şükran Mahallesi dönüşüm projesini yapıyoruz diye açıkladığınız proje zaten yıllardır mağdur edilen vatandaşımızın eğer zamanında yapılıp bitirilebilirse hakkının teslim edilmesi demektir. Öncelikle bunu bir lütuf, bir hizmet yapıyormuş gibi sunmaktansa o vatandaşlarımızdan bir helallik dilenmesi gerekir. Sosyal Konut projesi diye açıkladığınız proje bugün özel sektörün yaptığı ev organizasyonlarından öte bir şey değil. Tamam mevcut şartlarda ucuz. Ama ucuz da olsa parasını vatandaştan toplayıp yapıyorsunuz. Bu sebeple parasını vatandaştan topladığınız bir şey sosyal olmaz. Onun sosyal olabilmesi için masrafının tamamen devlet tarafından karşılanması gerekir. Eski stadyum alanına yapılan millet bahçesi de hakeza aynı şekilde çok büyük bir projeymiş gibi sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor. Sıradan peyzajcının yapabileceği bir park. Koskoca Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapacağı, açıklayacağı projeler değil. Lütfen aklımızla dalga geçmeyin. Bakanlık parkla bahçeyle uğraşacağına, Türkiye ölçeğinde yapması gereken daha önemli işler olduğu kanaatindeyiz. Yakın zamanda İstanbul’da dere üzerine yapılan binalar yüzünden facialar yaşandı. Ülkemiz deprem bölgesi. Hemen hemen her gün doğudan batıdan durmadan deprem haberleri geliyor. Allah korusun olası büyük bir depremde çok büyük facialar yaşanabilir. Bunlar için acil önlemler alınmalı. Bakanlık; park-bahçe yerine daha önemli, daha ciddi işlerle uğraşmalı.” şeklinde konuştu.

ŞEHRİMİZİN ÇOK DAHA ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN PROBLEMLERİ VAR!

Saydam, konuşmasının devamında; “Ama bu süreçte normalde belediyelerin yapması gereken bizce küçük işlerin koskoca bakanlık tarafından üstlenilmesi ve açıklanması belediyelerimizin artık çaresiz olduğu ve hizmet yapamadığı anlamına gelmektedir. Açıklanan ve hizmet diye sunulan yatırımlar bizim bakış açımızla ‘Dağ fare doğurmuştur.’ şeklinde açıklanabilir. Şehrimizin yapılması gereken daha ciddi daha önemli işleri vardır. Trafik hala başlı başına bir problemdir. Bir yerlere imar giderken ulaşımı düşünülmemiştir. Hem toplu taşıma olarak hem de açılacak caddeler açısından bugün düşünülmemiştir. Hala 20 sene ve daha önce yapılanlarla idare edilmektedir. Koskoca ovada şehrin girişleri çıkışları alt geçitler 2 şerit giriş çıkış olarak düşünülmüş ve yapılmıştır. Bu yönetimin ufuk anlamında bir vizyonu yok. Her şey dar düşünülüyor. Günü kurtarmanın peşindeler. Milletimize ve şehrimize geleceğe dair yapacakları bir şey yok. Konya’mızın altyapı problemi var. Genel altyapınız bundan 30 sene önce yapılmış ve muhtemel ekonomik ömrünü tamamlamış. Acilen bunların yapılması gerekir. Şimdi belediyelerimizin asfalt sezonunu açtık diye haberlerini görüyoruz. Asfalt sezonu denilen aslında yama sezonu. 20 yılda o kadar çok yama yaptılar ki neredeyse ilk dökülen asfalttan hiç eser kalmadı. Su meselemiz başka bir problem. Hem tarımsal alanda kullanılan hem de içme suyumuz başka bir problem.” dedi.

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?

Trafikte acil olarak çözülmesi gereken problemli yerleri de belirten Saydam; “Trafik problemimiz var. Bazı noktalar var, sabah akşam kilitleniyor. Bu bugünün problemi. Bunların çözülmesi gerekir. Bir de gelecekte olabilecek yoğunluk noktalarını öngörüp bugünden adım atılması gerekir. Geçmişte açılan, Allah razı olsun, o günkü bu hizmeti yapanlardan Nalçacı Caddesi, yapımından bu tarafa neredeyse 40 – 50 yıl geçmiş ama hala şehrin büyük bir yükünü çekiyor. Bizim dönemimizde açılan Fetih Caddesi, Ahmet Özcan ve Barış Caddeleri bugünler düşünülerek açıldı. O günün ihtiyacı değildi.  Ama biz bugün bu çalışmaları göremiyoruz. Bugün itibari ile borsadan hemen önce Ankara Yolu ile Ereğli Yolunun kesiştiği üstgeçidin acilen yenilenmesi gerekiyor. Bu üstgeçit geleceğe uygun olarak yeniden yapılması gerekir. Her daim büyük sıkıntılara gebe. Aksaray Yolu üzerinde Aslım Caddesiyle birleştiği kavşağa büyük bir viyadük yapılması gerekiyor. Hem bugünün hem de geleceğin ihtiyacı. Bugün değilse ne zaman yapacaksınız? Şehir her gün büyüyor. Araç sayısı artıyor. Şehir göç almaya devam ediyor. Çiçekle böcekle geçirilecek zaman değil.” şeklinde konuştu.

YANLIŞ YATIRIMLARA MAHKÛM DEĞİLSİNİZ!

Konuşmasının son bölümünde ise Saydam; “Buradan Konyalı hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Bunlara mahkûm değilsiniz. Trafikte zaman geçirmeye mahkûm değilsiniz. Kırık dökük yollarda seyahat etmek zorunda değilsiniz. Su parası üzerinden bir karışıklık yaşamak zorunda değilsiniz. Daha düzgün daha müreffeh daha temiz daha ucuz bir şehri oluşturmak elimizde. Saadet Partisi olarak bunları çok kısa zamanda hep birlikte sağlarız. Bunlar mümkün. Boş kuru bir hayalden bahsetmiyorum. Geçmişte en zor zamanlarda bile en büyük hizmetleri yapan görüş parti biziz. Bugünün imkanları daha farklı daha iyi hizmetler yapabiliriz. Ve inşallah ilk seçimde hem yerelde hem de genelde iktidara gelip bunu sağlayacağız.” dedi.

İNSANLAR, İKTİDARIN KEYFİLİK VE HOYRATLIĞINDAN BIKMIŞ DURUMDA!

Saadet Partisi GİK Üyesi Birol Aydın ise; “Öncelikle bu pandemi sürecine rağmen teşkilat çalışmalarını yürüttüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün biz hiç durmadan çalışmalarımıza devam ederken AK Parti’deki arkadaşlar da yıllardır sürdürdüğü gündem bombardımanına devam ediyor. Bugün bir konuyu konuşuyoruz. Daha biz konuşmamızı bitirmeden hemen yeni bir konu ortaya çıkıyor ve önceki konunun üstü kapatılarak işler alttan gerçekleştiriliyor. İnsanlar bu keyfilik ve hoyratlıktan bıkmış durumda. Bugün herhangi bir akademisyenimize yurt dışından bir teklif gelse hemen gidecekler. Bugün gençlerimiz, yurt dışından bir okuma veya iş imkânı bulsa hemen gidecekler. Bu bıkkınlığın etkilerini yok etmemiz gerekiyor. İktidar yıllardır iktidarda kalmasını bu sistemine borçlu. İktidar gündem pompalıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

HERKES ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLİR AMA ÜNİVERSİTLER ÖĞRENCİYE HİÇBİR ŞEY VEREMEZ OLDU!

Aydın, konuşmasının devamında ise; “İşte bugün yaklaşık iki buçuk milyon gencimiz üniversite sınavına girdi. Neden? Çünkü diploma sahibi olmak için. Ancak bu ülkeye usta da tornacı da zanaatkar da lazım. Bu arkadaşlar her tarafa üniversite açtılar. Herkes üniversiteye gidebilir ama üniversiteler öğrenciye hiçbir şey veremez oldu. Üniversite öğrencisine kredi vermek iktidarın işine geldi. İktidar birçok işi gibi üniversite politikasında da doğru adımları atamadı.” dedi.

Toplantı yerel ve genel gündem değerlendirmelerinin ardından teşkilat içi rapor müzakereleriyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.