Konya Şantiye Merkezi

Konya Şantiye Merkezi
Bakan Kurum’un da destekleriyle Konya, dört bir yanda devam eden inşa çalışmalarıyla Konya son yıllarda görülmemiş bir dönüşüm içerisine girdi

Bakan Kurum’un da destekleriyle Konya, dört bir yanda devam eden inşa çalışmalarıyla Konya son yıllarda görülmemiş bir dönüşüm içerisine girdi.

Son yıllarda Konya’da yapımı hızla devam eden ve bitmek üzere olan projeler dikkat çekiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katkı ve çabalarıyla şehrin bir ucundan öbür ucuna dönüşüm devam ediyor. İşte Konya’da devam eden önemli çalışmaların son durumu:

YENİ SANAYİ SİTESİ’NDE ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla vizyon projeleri bir bir hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi Yeni Sanayi Sitesi’nde çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir mülkiyetindeki 2 milyon 80 bin metrekarelik bir arazi ile bu önemli projeye katkı verildi. Aslım Caddesi bölgesinde hızla yükselen Yeni Sanayi Sitesi, Konya’nın yarınları için büyük önem taşıyan vizyon projelerden. Yatırım bedeli 1 milyar 200 milyon TL olan bu önemli proje tamamlandığında Konya’nın çehresi değişecek. Toplam 2 bin 690 sanayi dükkanı ve 134 ticari dükkanın yapılacağını Yeni Sanayi Sitesi’ne Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’sini 2023’e kadar taşımak hedefleniyor.

yeni-sanayi-sitesinde-calismalar-tam-gaz-2.jpg

yeni-sanayi-sitesinde-calismalar-tam-gaz-1.jpg

ALTIN ÇARŞI ŞEHRİN MERKEZİNDE PARLAYACAK

Konya’nın merkezinde bulunan Mevlana Çarşısı’nın yıkılması ile beraber Altın Çarşı şehrin çehresini değiştirecek bir görüntüyle bölgeye hayat verecek. Konya’da ticaretin, turizmin ve sosyal hayatın merkezi konumunda olan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Türbe Önü Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmalar şehrin tarihi dokusuna uygun olarak yürütülüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle yapılan proje tamamlandığında Mevlana Türbesi, Bedesten, Kapu Camii ve Aziziye Cami arasında turizmi canlandıracak önemli bir bağlantı oluşacak. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşıda toplamda 500’e yakın iş yeri esnafa kazandırılacak.

altin-carsi-sehrin-merkezinde-parlayacak-1.jpg

altin-carsi-sehrin-merkezinde-parlayacak-3.jpg

TÜRKİYE’DE İLK: OLİMPİK VELEDROM

Dünyanın en iyi Veledrom projesinin yapım çalışmaları Dutlukır bölgesinde hummalı bir şekilde devam ediyor. Proje, 94.8 milyon liraya mal olacak. Meram’da inşa edilen, uluslararası yarışların yapılabileceği Türkiye'nin ilk Olimpik Veledromu’nun İslami Oyunlar’a yetişmesi için büyük bir çaba sarfediliyor. Veledrom 17 bin 600 metrekarelik inşaat alanına sahip ve 3 bine yakın seyirci aynı anda buradaki yarışları takip edebilecek. 250 metre pist uzunluğuyla birlikte Türkiye’nin tek Olimpik Veledromu, Meram’da faaliyete geçmek için hazırlanıyor.

veledrom.jpgveledrom.jpg

100. YILA YAKIŞAN TESİS: KAYACIK TESİSLERİ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan Konyaspor Kayacık Tesisleri’nin temel atma töreni de geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. Kayacık Tesisleri 7 bin 300 metrekare inşaat alanına sahip. Bodrum, zemin ve artı iki kat olmak üzere toplamda 4 kattan oluşacak. 31 milyon 250 bin liraya mal olacak tesisin içinde; teknik direktör odası, sportif direktör odası, spor ve sporcuya yönelik tesis odaları, dinlenme alanları, düşük yer çekimli koşu çalışma alanı ve fitness salonu yer alacak.

100-yila-yakisan-tesis-kayacik-tesisleri.jpg

kayacik.jpg

MİLLET BAHÇESİ KONYA’YA YENİ YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Eski stadyum alanında yapımı hızla devam eden ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırılacak olan Millet Bahçesi inşaatında sona yaklaşıldı. Toplam 108 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek projede çalışmalar yüzde 80 tamamlandı. Millet Bahçesi’nin 45 bin metrekarelik bölümü çim alandan oluşurken, Millet Kıraathanesiyle, kütüphanesiyle, yürüyüş yollarıyla, spor alanları ve kafeteryalarıyla Konya için çok önemli bir kazanım olacak. Ayrıca Selatin Camii’nin de inşaatı hızla ilerliyor.

millet-bahcesi-2.jpg

millet-bahcesiiiii.jpg

KONYA’NIN EN BÜYÜK TOPLU KONUT PROJESİ: ARDIÇLI

Mimarisi, kalitesi ve işçiliği ile birinci sınıf konutlar inşaa eden TOKİ sayesinde Ardıçlı’da bir şehir yükseliyor. Toplam 3 bin 964 konut, 124 dükkan, 3 camii ve 3 su deposu bulunan Ardıçlı TOKİ’nin Nisan Mayıs gibi tamamen bitirileceği düşünülüyor. Ayrıca, yolları, ağaçlandırması, çocuk oyun alanları, gezinti alanları, camileri, okulları, bisiklet yolları, iş yerleri, basketbol ve futbol sahaları ile Ardıçlı’ya yaşam alanı inşa ediliyor. Ardıçlı TOKİ’nin toplamda 15-20 bin kişiyi barındıracağı öngörülüyor. Çalışmaları yakından takip eden ve Konya ziyaretlerinin hemen hemen hepsinde bölgede incelemede bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, binaların tarihi dokuya uygun, yapılmasına hassasiyet gösteriyor.

konyanin-en-buyuk-toplu-konut-projesi-ardicli-1.jpg

ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürüttüğü Alaaddin Tepesi çevresindeki binaların dış cephe iyileştirmesi ile şehir merkezi yeni bir yüz kazandı. Konya turizmi açısından da yeni görünümün şehre büyük artı kazandıracağı düşünülüyor.

sehrin-cehresi-degisti-2.jpg

dsc-0139.jpg

MERAM HÜKÜMET KONAĞI GÜN SAYIYOR

Tamamlandığında Meram Kaymakamlığı ve çok sayıda ilçe müdürlüğünü aynı çatı altında toplayacak olan Meram Hükümet Konağı bitiş için gün sayıyor. Konak tamamlandığında Meram halkı alabileceği hizmetlerin çoğuna aynı yerden ulaşma imkanına sahip olacak.

meram-hukumet-konagi-gun-sayiyor.jpg

MİSAFİRLER İÇİN TARİHİ MEKAN: TAŞ BİNA

1917 yılında Mimar Muzaffer tarafından imalatına başlanan, uzunca bir süre Kız Muallim Mektebi olarak hizmet veren, sonrasında da Selçuk Üniversitesi rektörlüğü olarak hizmetine devam eden Taş Bina restorasyon çalışmaları ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’ne gelen misafirleri Konyalılar adına ağırlamaya hazırlanıyor. (Gülşen Çopur)

tas-bina.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.