Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dualarla açıldı
Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin genel merkez binası Konya merkezde dualarla açıldı
Açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, siyasi parti temsilcileri, dernek yetkilileri ve davetliler katıldı.

GÜNEY: BİZLERİN HAYALLERİ VE HEDEFLERİ ÇOK BÜYÜK
Açılışta konuşan Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emre Güney şunları söyledi: “Her dernek bir amacı gerçekleştirmek içinkurulur. Bizler de öncelikle ilçemiz dışında yaşayan Sarayönü hemşerilerini bir araya getirmek, birlik ve beraberliği sağlamak amacında 2023’ün Kasım ayında faaliyete başladık. Aradan geçen 4 aylık sürenin sonunda gördüğümüz teveccühten sonra ne kadar doğru bir yolda olduğumuz anladık. Her geçen günü adımlarımızı daha da büyütüyoruz. Tek derdi, tek gayesi Sarayönü olan bir sivil toplum kuruluşu olarak ilçemizde yaşayan insanlarımızın sosyal hayata katılmasını amaçlıyoruz. Bizlerin hayalleri ve hedefleri çok büyük. Bugün Konya merkezindeki Genel Merkez binamızın açılışı gerçekleştiriyoruz ve inanıyorum ki yıllar geçtikçe ülkemizin bir çok kentinde bu şekilde fiziki yapılanmamızı sürdüreceğiz. Bugün ilk hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz ancak biliyoruz ki henüz yolun başındayız. Dernek olarak ilçemizde ve ilimizde bulunun kamu kuruluşlarıyla, emniyet teşkilatlarıyla ve bakanlıkların il ve ilçe müdürlükleriyle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmek üzere plan ve projeler oluşturuyoruz. Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Belki Sarayönü ilçemizin nüfusu 30 bin ancak hem ilimizde hem de Türkiye’nin çeşitlik il ve ilçelerinde hemşerilerimiz yaşıyor. Bugün Konya’da ikamet eden Sarayönlü kişi sayısı 60 binden fazla. Türkiye genelinde ise bu sayı yüzbinleri aşkın. Bizler Sarayönlü olan her hemşerimize ulaşma ve bu aileyi her geçen gün büyütmek istiyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan, internet sitesi ve çeşitli yayın kuruluşlarını aktif bir şekilde kullanıyoruz. Dernek yönetimi olarak her geçen gün yeni bir hemşerimize ulaşmak ve tanışmak bizleri mutlu ediyor. Sarayönlü hemşerilerimizin bizlere gösterdiği teveccüh ile bizler daha fazla çalışıyor ve gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlik uzun yıllar büyüyerek devam edecek. Dernek açılışına katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

SOLAK: DERNEĞİMİZİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ
Daha sonra kürsüye gelen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Sarayönü, 26 mahallesi ile oldukça büyük bir ilçe. Daha yaşanabilir bir Sarayönü için elimizden geleni yapacağız. İlçemizin tanıtımı için derneğimiz ile birlikte güzel projeler yürüteceğimize inanıyorum. Sarayönü Belediyesi olarak derneğimize belediyemizin tüm imkanlarını sağlayacağız. Hayırlı, uğur olsun” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise, “Sarayönü 4 bin yıllık kadim bir şehir. Kaderi Konya’mız ile yakın. Sarayönü iyi bir tarım ilçesi. Konya’mızda geçmişte bir tarım şehriydi. Bugün ise ülkemizin sayılı sanayi şehirlerinden biri konumunda. Sarayönü’nde faaliyete geçecek olan yeni Organize Sanayi Bölgemiz ile ilçemiz önemli bir sanayi bölgesi haline gelecektir. Sarayönü organize sanayi bölgesiyle önümüzdeki yıllarda Konya’nın en önemli ilçelerinden biri haline gelecektir. Dernek binamızda Sarayönlü hemşerilerimiz bir araya gelecekler ve birbirlerini tanıyacaklardır. Derğin, ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından dernek binasının açılış dualarla gerçekleştirildi.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.